Gabriela Firea: Speram ca intr-o saptamana sa fie redeschisa sectia de neonatologie de la Maternitatea Giulesti

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca spera sa fie redeschisa sectia de neonatologie de la Maternitatea Giulesti, acolo unde, potrivit Ministerului Sanatatii, mai multi bebelusi au contractat stafilococul auriu.

Citeste si: 14 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infectii

„Speram ca intr-o saptamana maxim sa se redeschida sectia (de neonatologie – n.r.) si in primul rand sa se faca internari, pentru ca foarte multe femei asteapta sa se interneze”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, in spitalele din toata tara ar trebui sa se poarte masti medicinale, obigatoriu. „Nu exista obligativitatea purtarii mastii in spitale. Eu cred ca ar trebui sa regandim tot acest sistem si ma refer la nivelul intregii tari pentru ca astfel de situatii vor mai aparea, si atunci trebuie sa luam masurile care se impun, pentru purtarea mastii si pentru masurile care se impun pentru schimbarea la fiecare manevra a bebelusilor, de catre asistente, sau medici, a manusilor chirugicale. Trebuie regandit si acest sistem de dezinfectare, pentru ca, asa cum stiti, au mai existat astfel de cazuri in tara, chiar si in Bucuresti. Normal ar fi sa nu mai apara aceste situatii”, a precizat Gabriela Firea.

Si in ceea ce priveste apartinatorii, Gabrielea Firea spune ca „si aici este un aspect de semnalat. Nu de fiecare data apartinatorii inteleg sa respecte regulile de igiena”.

Gabriela Firea a mai declarat ca reprezentantii Municipalitatii, implicit si cei de la Maternitatea Giulesti, ar trebui sa-si ceara scuze fata de parintii bebelusilor care s-ar fi infectat cu stafilococul auriu in maternitatea „Panait Sirbu” din Capitala. „Atat eu ca parinte, cat si toti cei care sunt implicati, trebuie sa-i asiguram pe parinti ca vom face tot ce tine de noi ca astfel de lucruri sa nu se mai repete. In primul rand, parintilor, ca am vazut ca nimeni nu si-a cerut scuze, trebuie sa ne cerem scuze pentru aceasta situatie, care, nu este dramatica asa cum au prezentat-o unii, dar nu este nici placuta”, a mai adaugat Gabriela Firea.

Edilul mai spune ca in lunile octombrie si noiembrie, la Maternitatea Giulesti s-au nascut 700 de copii. „Maternitatea Giulesti este una dintre cele mai mari din tara si marturisesc ca si eu am nascut la Maternitatea Panait Sirbu, cunoscuta ca Maternitatea Giulesti. Este o maternitate foarte buna (…) In lunile octombrie si noiembrie, cele vizate de acest posibil, ca deocamdata asteptam toate analizele, stafilococ, s-au nascut aproape 700 de copii, din care 20 au prezentat diferite, sa spunem, afectiuni cutanate. In acest moment sunt 15 internati, dintre acestia doar 11 au confirmat stafilococul. Am totul la minut”, mai spune Gabriela Firea.

Saptamana trecuta, in ziua in care au aparut informatii ca mai multi bebelusi au contractat stafilococul auriu la nastere, la maternitatea Giulesti, Primaria Capitalei a remis un comunicat prin care a respins, „cu fermitate”, toate informatiile respective. Maternitatea este in adrministratia Primariei Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Sursa: Mediafax

Citeste si: Primaria Capitalei anunta ca bebelusii au fost externati din Maternitatea Giulesti fara sa prezinte vreo problema

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here