Fiul presedintelui Siriei s-a clasat pe ultimul loc in echipa la Olimpiada Internationala de Matematica

Hafez al – Assad, fiul presedintelui Siriei, Bashar al-Assad, s-a clasat pe ultimul loc in echipa tarii sale la Olimpiada Internationala de Matematica (IMO) de la Cluj-Napoca, acesta obtinand 3 puncte. Hafez ocupa locul 486 din 615 concurenti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit site-ului IMO 2018, Hafez al-Assad a obtinut doua puncte la prima problema din concurs si un punct la problema a cincea, astfel ca a adunat, in total, 3 puncte, cu care s-a clasat pe ultimul loc in echipa de sase concurenti a Siriei.

Vezi si Fiul presedintelui Siriei a sosit, in secret, la Cluj-Napoca pentru Olimpiada de Matematica

Ca ierarhie, fiul presedintelui sirian ocupa locul 486 din cei 615 concurenti prezenti la Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj-Napoca.

Rezultatul inregistrat la Cluj-Napoca de Hafez al-Assad este cel mai slab din cadrul participarilor sale la olimpiadele internationale de matematica, in conditiile in care in 2016, la Hong Kong, s-a clasat pe locul 4 in lotul olimpic de matematica al Siriei, cu 13 puncte, iar anul trecut, la Rio de Janeiro, a ocupat ultimul loc in echipa, dar a acumulat 7 puncte.

Primii doi clasati ai echipei siriene au obtinut cate 18 puncte care le aduc cate o medalie de bronz.

Festivitatea de inchidere a Olimpiadei Internationale de Matematica a fost programata vineri in Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, cu aceasta ocazie fiind impartite si medaliile pentru concurenti.

Olimpiada Internationala de Matematica s-a desfasurat in perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

Vezi si Romania a obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la Olimpiada de Matematica

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here