Fetita care avea 6 kilograme la 12 ani a murit la spital

O fetita care avea 6 kilograme la 12 ani a murit la spital. Fusese internata in urma cu doua saptamani in stare foarte grava in sectia de ATI a Spitalului din Botosani, se afla sub tratament si a decedat.

Vezi si Vrei sa devii asistent maternal in Sectorul 6? Iata ce trebuie sa faci!

Inspectoratul de Politie Botosani a deschis o ancheta dupa ce fata de 12 ani din Monoleasa a murit, iar politistii asteapta rezultatele necropsiei si a expertizei medico legale in acest.

„In acest caz a fost deschisa o ancheta ca urmare a decesului copilului, dupa ce am fost informati de reprezentantii spitalului. Se fac cercetari si asteptam rezultatele necropsiei”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Botosani, Maria Carp.

Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Botosani a declansat, in urma cu doua saptamani, o ancheta, dupa ce la spital a ajuns o fata de 12 ani care cantarea 6 kilograme. Copilul s-a nascut cu multiple malformatii si mai avea inca trei frati sanatosi.

Autoritatile au stabilit ca in cazul celorlalti copii aflati in familie nu se impune luarea unor masuri de protectie, acestia fiind bine ingrijiti.

„Am declansat imediat dupa ce copilul a ajuns la spital o ancheta si am intocmit un raport, dar din pacate, copilul decedand, raportul a fost inaintat Politiei. Fiind vorba de un deces, competentele noastre se opresc aici. Urmeaza ca Politia sa cerceteze si sa stabileasca daca exista sau nu vreo vinovatie din partea cuiva. In ceea ce priveste ceilalti copii din familie, au fost evaluati si s-a constatat ca nu le este pusa niciun fel viata si sanatatea in pericol si au fost lasati in familie. Fata de copiii care au ramas in familie nu este vorba de vreo neglijenta, insa fata de copilul acesta, care a decedat, tinand cont de diagnosticele severe pe care le avea, aici medicul legist sau organele de cercetare penala pot sa stabileasca daca a fost sau nu cumva vreo neglijenta din partea mama ei sau altcuiva”, a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botosani.

In urma cu 2 saptamani, fata de 12 ani din comuna Manoleasa a ajuns la spitalul din Botosani malnutrita si deshidratata, ea cantarind doar 6 kg.

Medicii au anuntat ca aceasta s-a nascut cu o encefalita cronica infantila, cu tetrapareza spastica si a ajuns la spital foarte deshidratata, cu enterocolita si prezenta cel mai mare grad de malnutritie.

Citeste si New Drama, concurs de dramaturgie pentru adolescenti

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here