Scolile vor fi inchise vineri 25 ianuarie, din cauza gripei

Scolile vor fi inchise vineri 25 ianuarie 2019, din cauza gripei. Reprezentantii Ministerului Sanatatii anunta ca numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut cu peste 20% fata de nivelul asteptat, astfel ca au informat Ministerul Educatiei despre evolutia infectiilor gripale si, prin Ordin al MEN, ziua de vineri 25 ianuarie va fi libera pentru elevi.

Citeste si: 3 mituri despre medicamente, raceli si gripa la copii

„Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat. Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa. Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019”, informeaza Ministerul Sanatatii, printr-un comunicat de presa.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, masura suspendarii cursurilor pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, a fost aprobata printr-un ordin al Ministerului Educatiei. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata ofical zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati, arata sursa citata.

“ Vom continua sa supraveghem atent evolutia gripei in toata tara. Impreuna cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare, odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Masurile de prevenire si control demarate de Ministerul Sanatatii saptamana trecuta, la debutul sezonului gripal, se mentin in perioada urmatoare. De asemenea, Ministerul Sanatatii a demarata pocedura de achizitionare a 25.000 de doze de vaccin, la cererea medicilor de familie si a Directiilor de Sanatate Publica.

„Este imbucurator faptul ca numarul persoanelor din categoriie de risc au ales sa se vaccineze in numar mai mare in acest sezon, astfel incat din cele 1.300.000 de doze achizitionate initial de Ministerul Sanatatii mai sunt la medici de familie aproximativ 24.000. Vaccinarea este cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei, de aceea am decis sa suplimentam numarul de vaccinuri gripale pentru a oferi protectie unui numar cat mai mare de persoane din categoriile de risc, pentru care asiguram vaccinarea gratuita. Vom urgenta procedurile de achizitie si estimam ca saptamana viitoare poate incepe distribuirea acestora catre medicii de familie”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

In functie de situatia epidemiologica, unitatile sanitare sunt responsabile sa limiteze accesul vizitatorilor in spitale, in special in sectiile cu risc crescut.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Inspectoratul din Bucuresti a transmis scolilor o nota prin care cere triajul epidemiologic zilnic

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here