Evaluarea Nationala: 4.200 de contestatii, depuse in Capitala dupa afisarea notelor

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti au precizat ca in Capitala au fost depuse 4.200 de contestatii ulterior afisarii primelor note de la Evaluarea Nationala 2019. Cele mai multe contestatii au fost depuse pentru notele la Limba si literatura romana.

Citeste si 429 de medii de 10 la Evaluarea Nationala

Reprezentanti ai ISMB au precizat ca la nivelul Capitalei au fost depuse 4.200 de contestatii de catre absolventii clasei a VIII-a care au sustinut probele Evaluarii Nationale 2019.

Dintre acestea, cele mai multe cereri au fost depuse la Limba si literatura romana (aproximativ 2.400), in timp ce aproximativ 1.800 de cereri au fost depuse de absolventi pentru a contesta nota de la Matematica.

Cererile vor fi analizate in perioada 26-28 iunie, urmand ca sambata, 29 iunie, sa fie afisate rezultatele finale.

Primele rezultate ale Evaluarii Nationale 2019 au fost afisate marti, pana in ora 12:00, potrivit datelor calendarului de examene elaborat de Ministerul Educatiei Nationale. Tot marti, incepand cu ora 14:00, elevii au putut depune contestatii.

Primele rezultatele la Evaluare Nationala ale elevilor din Capitala arata ca aproape 85% dintre cei care au sustinut probele au obtinut medii peste 5, informeaza reprezentantii Inspectoratului Scolar, usor sub cifrele de anul trecut.

Vezi si Elev eliminat de la Evaluarea Nationala, proba la Matematica

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here