Unul dintre efectele pandemiei: mai mulți copii cu probleme de vedere

Foto: VeryWellFamily.com

Cercetătorii se tot întrebau care ar fi efectele pe termen scurt și lung pe care le are sau le va avea pandemia de COVID-19 asupra copiilor. Un studiu făcut de curând a arătat că unul dintre efecte ar fi faptul că tot mai mulți copii vor avea probleme de vedere. Studiul a fost făcut la Hong Kong, fiind monitorizați 709 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani.

Primele rezultate au arătat că spre deosebire de anii anteriori, a crescut cu 10% numărul de copii cu miopie (este viciu de refracție, cand sunt întâmpinate dificultăți de a distinge obiectele aflate la distanță, dar situate în apropiere sunt văzute clar).

Pandemia i-a forțat pe copii să petreacă mai mult timp în casă, având multe activități care favorizează dezvoltarea miopiei (privitul pe telefon, tableta, televizor, citit, scris etc), în timp ce activitățile făcute din plin în aer liber.

“Chiar dacă închiderea școlilor și carantinarea acasă nu au fost pe perioade prelungite, faptul că am început să petrecem mult timp pe dispozitivele digitale, iată această schimbare de comportament poate duce la efecte pe termen lung si sp cauzeze o creștere a numărului de cazuri de miopie, in special printre copii” au declarat cercetatorii, potrivit publicatie British Journal of Oftalmology.

In prezent, miopia poate fi considerata ca o epidemie in China, scrie sciencealert.com, pentru ca tot mai multi tineri prezintă astfel de probleme de vedere, iar copiii au început să petreacă tot mai puțin timp afară (activitățile în aer liber au scazut cu 68%), în timp ce tot mai mulți copii petrec de la 2 ore și jumătate, până la îngrijorătoarea cifră de 7 ore, în timpul orelor online.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here