Evaluarea Nationala 2018: Elevii de clasa a VIII-a sustin proba scrisa la limba romana

Elevii care au terminat clasa a VIII-a vor sustine, luni, 11 iunie, prima proba a Evaluarii Nationale, cea la limba si literatura romana. Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, pentru elevii care au terminat gimnaziul, Evaluarea Nationala 2018 incepe luni, 11 iunie, cu proba scrisa la limba si literatura romana. Proba contine doua subiecte, de 40, respectiv 36 de puncte, iar elevii vor mai primi alte 14 puncte pentru redactarea intregii lucrari si 10 puncte din oficiu.

Vezi si Laborator de informatica unic in Romania, adaptat nevoilor elevilor nevazatori

La primul subiect elevii au de rezolvat sase cerinte pe baza unui text la prima vedere si sa redacteze o compunere. Al doilea subiect al examenului este format dintr-un alt text la prima vedere cu sase cerinte. De asemenea, elevilor li se va cere si sa scrie o naratiune pe marginea unei teme date.

Examenul este programat sa inceapa la ora 09.00 si dureaza doua ore, iar elevii trebuie sa fie in sali cu o jumatate de ora mai devreme.

De asemenea, in sali, candidatii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fise sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiratie. Vor putea intra doar cu buletinul sau certificatul de nastere. Pe durata examenului, salile de clasa vor fi supravegheate video si audio.

Primele rezultate vor fi afisate pe 23 iunie, iar in aceeasi zi, intrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, notele finale vor fi facute publice pe data de 23 iunie.

In functie de notele de la Evaluarea Nationala, va fi stabilita media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta in proportie de 25% in vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

Pentru sesizarea oricarei nereguli, Ministerul Educatiei pune la dispozitie Tel Verde: 0800 801 100, la care se poate suna in perioada 11-15 iunie, intre orele 08.00-16.00, de luni pana joi, iar vineri, in intervalul 08.00 – 14.00.

Sursa: Mediafax

Vezi si Un elev a murit la banchetul de absolvire a clasei a 8-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here