Elevii din Bucuresti cu probleme dentare ar putea primi bani pentru consultatii stomatologice si aparate ortodontice

Primaria Capitalei vrea sa implementeze un proiect prin care copiii cu varste intre 7 si 16 ani sa primeasca bani pentru consultatii stomatologice si pentru aparate ortodontice. Proiectul se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de joi.

Vezi si Primaria Capitalei vrea sa finanteze suplimentar acordarea de granturi elevilor cu merite deosebite

„Sanatatea orala este foarte importanta pentru mentinerea unei vieti sanatoase, deoarece aparatul dento-maxilar se afla in stranse interrelatii cu celelalte aparate si sisteme ale organismului, constituind un tot unitar biologic, astfel incat orice dereglare care apare la acest nivel poate atrage perturbari ale intregului organism”, se arata in expunerea de motive a proiectului denumit „Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”.

Daca va fi aprobat in sedinta de joi, proiectul se va derula prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. dr. Dan Theodorescu”, iar bugetul alocat este de aproape un million de lei.

Beneficiarii proiectului ar urma sa fie elevi din municipiul Bucuresti cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, care vor primi cate 750 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic, iar perioada de implementare ar urma sa fie 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, in cabinetele stomatologice scolare.

De asemenea, copiii care au nevoie de aparate pentru ambele arcade, superioara si inferioara, vor putea primi suma de 1.500 de lei. Beneficiarii trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti precum si recomandarea unui stomatolog pentru aplicarea unui astfel de aparat.

Vezi si Sprijin financiar pentru tinerii din Bucuresti diagnosticati cu cancer, pentru prezervarea fertilitatii

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here