Elev cu media 10 la Bacalaureat: Este nevoie de oameni buni si in tara. Raman aici

Unul dintre cei doi elevi din Alba care au obtinut media 10 la Bacalaureat spune ca pregatirea pentru examenul maturitatii s-a facut pe parcursul celor 12 ani de scoala. Mihai David vrea sa devina informatician si sa ramana in tara, considerand ca e nevoie de oameni buni si aici.

David Mihai Alin a absolvit Colegiul National ”David Prodan” din Cugir.

Vezi si Cluj: Doua eleve din trei cu media 10 la Bacalaureat vor sa invete in tara

”In primul rand am reusit aceasta performanta datorita profesorilor mei. Meditatii nu am luat la nicio materie. Examenul in sine nu mi s-a parut foarte greu. La limba romana am avut emotii mai mari. M-am pregatit 12 ani, nu am fost genul care sa se pregateasca doua saptamani inainte de examen”, a declarat David Mihai Alin pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a adaugat ca, mai departe, vrea sa studieze Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii ”Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Intrebat, de asemenea, daca nu vrea o cariera in afara granitelor, Mihai a raspuns: ”Este nevoie de oameni buni si in tara. Sunt genul care spune ca se poate si aici. In viitorul apropiat ma vad informatician, tinand cont ca am fost patru ani la matematica-informatica. Mie imi plac toate materiile, si cele umaniste, istoria, geografia, religia, chiar sunt pasionat”.

Singura disciplina la care nu a fost sigur ca va lua nota zece a fost limba si literatura romana, insa la informatica si matematica, dupa ce a terminat lucrarea, era convins ca nu are greseli.

”M-a sunat doamna diriginta azi dimineata cand vazuse rezultatele. M-am bucurat. Parintii, clar, mai mult decat mine, felicitari si toate cele. Este una dintre cele mai mari realizari ale mele”, a spus acesta.

Absolventul a participat, in decursul anilor, la mai multe olimpiade judetene si nationale, inclusiv la materiile umaniste, in conditiile in care a terminat profilul real.

El a adaugat ca va lua vacanta de vara doar dupa ce va fi admis la Facultatea de Informatica, in urmatoarea perioada urmand o intensa pregatire.

In judetul Alba doi elevi au obtinut media 10 la Bacalaureat in acest an.

Vezi si Fiica ministrului Educatiei a obtinut media 9,26 la Bacalaureat

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here