Esti mama de nou-nascut? Iata ce lucruri vor alte mame ca TU SA STII!

sursa foto: Pexels

Timp de aproximativ 9 luni, in timp ce iti urmaresti cum creste burtica, simti loviturile dinauntru, poti sa te pregatesti de aparitia micutului in viata ta. Dar cumva, in momentul in care apare bebelusul ai impresia ca nu stii foarte multe despre ce face, cum este un bebelus si despre ce este firesc si ce nu. Iata ce au spus alte mame despre ce lucruri ar fi dorit sa fi stiut dinainte si ar fi bine sa le stii. Esti mama de nou-nascut? Citeste aici!

“Planul tau de nastere si perioada postpartum s-ar putea sa nu fie deloc <ca in basme> sau cum face societatea sa crezi ca ar fi. Este in regula sa experimentezi la inceput tot felul de emotii”

“Vei munci incontinuu si s-ar putea ca partenerul tau sa aiba nevoie de ceva timp pana intra in acelasi ritm in care vei fi tu si pana sa va veti impartiti egal responsabilitatile”

“Prima noapte cu nou-nascutul acasa a fost cea mai grea”

“Sa faci multe poze in care esti tu cu bebelusul. Pentru ca vei avea 100 de poze cu micutul si tati, dar foarte putine cu tine!”

“Este in regula sa-i oferi biberonul. Bebelusul meu avea intoleranta si a trebuit sa-i ofer o formula speciala, chiar de la varsta de 5 saptamani. M-am simtit initial ca si cum as fi esuat ca nu mai alaptez, asta in ciuda faptului ca micutul nu mai plangea asa cum o facea inainte si in sfarsit lua in greutate”

“Toti spuneau in jur sa urmaresti semnele depresiei, dar nimeni nu mi-a spus ca pot experimenta stari de anxietate”

“Vei considera ca nou-nascutul tau este adorabil si ca se face din ce in ce mai dragalas… Dar cand vei privi peste o perioada pozele din prima perioada vei observa, ceea ce au vazut si ceilalti, un bebelus cu multe-multe cute, cu fata schimonosita :)”

“Vei avea multe de pus in masina de spalat! Vei fi surprinsa de cat de multe lucruri vei avea de spalat pentru un micut!”

“Te asigur, nu poti alinta un bebelus daca il vei tine “prea mult” in brate, indiferent de cine iti spune acest lucru.”

“Este in regula sa nu-ti doresti sa fiti vizitati la spital imediat dupa nastere sau acasa in primele saptamani. Este ok sa fii egoista si sa-ti doresti sa petreci timpul cu noua ta familie, sa va obisnuiti cu proaspatul vostru bebelus”

“Sa-i tai unghiiile unul bebelus poate fi o experienta neplacuta”  

“Cat de multa <treaba mare> poate face un mic bebelus! Cate hainute vor fi <pictate> astfel definitiv”.

“Pana te vei acomoda cu noua ta viata s-ar putea sa plangi si tu, cam la fel de mult cat va plange si bebelusul”

“Primele 12 saptamani sunt cele mai grele”

“Sunetele ciudate pe care le scotea, cojitele de pe capsor, acneea de bebelus… In primele 6 saptamani am crezut ca micutul meu avea tot felul de boli, pana am inteles ca tot ce are este absolut firesc pentru un nou-nascut”

“Pauza ta de mama este atunci cand mergi sa faci dus”

“Mi-ar fi placut ca macar cineva sa-mi fi spus sa am mai multa incredere in fortele mele, in intuitia mea de mama”

“Cat de frica mi-a fost la inceput sa-l tin in brate sau sa-l ating. Credeam ca este mult prea fragil”

“Este in regula sa nu simti chiar de la inceput acea <dragoste neconditionata>. Unele persoane au nevoie de mai mult timp pentru a creste aceasta dragoste”

“Este ok sa ceri ajutorul! Este normal sa fii stresata. Si da, nu este intotdeauna posibil sa dormi atunci cand doarme bebelusul!”

“Cat de greu este sa stai acasa cu un bebelus. Cat de singura te simti la inceput”

“Atunci cand alaptezi si te dor sanii (pentru fisuri sau rani pe sfarcuri) este ok sa mergi prin casa topless si sa aplici putina putina crema pe mameloane ca sa ajuti sa-ti vindeci ranile. Nimeni nu te va judeca!”

“Nou-nascutul chiar nu va avea nevoie la inceput de prea multe lucruri, asa ca mai bine ai economisi din bani”

“Persoanele care vin si iti aduc mancare gata facuta si se ofera sa stea 10 minute cu bebelusul ca tu sa faci dus, sunt cei mai buni oameni din lume!”

“Primele saptamani de alaptat sunt dificile”

“Ideea ca bebelusii vor sa fie alaptati la fiecare 3 ore chiar nu se aplica la toti bebelusii. Alapteaza la cerere.”

Experientele mamelor sunt traduse si adaptate de pe mother.ly

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here