Educatie rutiera de la pilotii unei echipe de raliuri

Liceenii din 60 de scoli clujene invata educatie rutiera de la pilotii unei echipe de raliuri. Prima sesiune a inceput si dureaza pana pe 19 aprilie, iar a doua sesiune va incepe din toamna anului scolar 2019-2020.

Citeste si Elevii din Suceava, intampinati la trecerile de pietoni cu mesaje inedite

Pilotii echipei Napoca Rally Academy, campioana nationala de raliuri, predau cursuri gratuite de educatie rutiera elevilor din clasele a 11-a si a 12-a de la 60 de licee din judetul Cluj, pentru a-i avertiza asupra riscului consumului de alcool, de droguri sau folosirea telefonului mobil la volan.

Bogdan Marisca, unul dintre pilotii echipei Napoca Rally Academy, a declarat  la lansarea cursului la Liceul „Avram Iancu” ca astfel de subiecte prind din ce in ce mai mult in randul liceenilor din toata tara, aflati la varsta interesata de obtinerea permisului de conducere.

„Programul educational <BeCool- Gandeste inainte> ofera elevilor din clasele a 11-a si a 12-a de la 60 de licee din judetul Cluj un curs gratuit de educatie rutiera (…). Acesta are menirea de a aduce in prim plan subiecte asociate teribilismului la volan si de a-i constientiza pe elevii din categoria de varsta interesata de obtinerea permisului de conducere asupra riscurilor la care se expun in trafic in urma consumului de alcool, de droguri sau a folosirii telefonului mobil la volan. Sunt subiecte care prind din ce in ce mai mult in randul liceenilor din toata tara si este un lucru extraordinar ca putem ajunge cu aceste workshop-uri si la Cluj”, a spus Marisca.

Seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat ca parteneriatul cu echipa de raliuri este unul de referinta pentru calitatea activitatilor educative extrascolare, in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Cluj.

„Pornim aceasta colaborare cu convingerea ca seminariile educationale adresate elevilor de liceu vor contribui semnificativ la adoptarea unei conduite responsabile in trafic si pentru prevenirea riscului rutier”, a afirmat Cuibus.

Vezi si Rezultatele finale la simularea Evaluarii Nationale in anul scolar 2018-2019

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here