Ecaterina Andronescu vrea ca elevii din clasa I sa poata fi lasati repetenti

Foto: Gruprc

Ecaterina Andronescu vrea ca elevii din clasa I sa poata fi lasati repetenti. Ministrul Educatiei a declarat ca vrea sa schimbe prevederile legale privind repetentia in clasele primare si sa ofere posibilitatea invatatorului de a lasa repetent un copil, prin schimbarea legii. Andronescu mai precizeaza ca este o greseala aceasta prevedere din lege.

Citeste si: Un parlamentar liberal vrea sa modifice Legea Educatiei pentru debirocratizarea sistemului

„Din pacate este o prevedere legala. Pana in clasa a III-a nu ii poate lasa repetenti, dar eu cred ca trebuie sa revenim asupra acestui lucru, pentru ca iata unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a si atunci constatam ca nu stiu sa scrie bine, sa calculeze si 36% nu sunt in stare sa ia 5 la evaluarea de la clasa a VIII-a. Obiectivele trebuie sa le stabilim prin lege si fisa postului profesorului”, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la postul de televiziune Digi24.

Intrebata daca acest obiectiv, de a nu lasa repetent un copil de clasa I, este o greseala, Andronescu a raspuns: „Categoric. (…) Te straduiesti mai mult sa-l inveti ce trebuie sa-l inveti”.

Potrivit Ordinului Ministerul Educatiei nr. 5115/2014 – privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la sfarsitul clasei pregatitoare si la sfarsitul clasei I, elevii nu pot fi lasati repetenti. Elevii cu dificultati de invatare vor ramane in colectivele in care au invatat si vor intra intr-un program de remediere sau recuperare scolara pe parcursul anului urmator.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ecaterina Andronescu vrea o noua lege a Educatiei si propune introducerea bacalaureatului diferentiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here