Dupa 6 saptamani de izolare copiii din Spania au iesit afara!

Photo by Máximo from Pexels

Dupa 6 saptamani de masuri stricte de izolare la domiciliu, in Spania lucrurile s-au mai relaxat un pic. Copiii mai mici de 14 ani au avut voie sa iasa duminica din nou afara, cu conditia sa fie insotiti de un adult, iesirea din casa sa nu dureze mai mult de ora si sa fie in intervalul orar 9.00 si 21.00. De asemenea, copiii nu au voie sa plece mai departe de un kilometru de la domiciliu.

Aceasta veste a fost primita cu multa bucurie de cei aproximativ 6, 3 milioane de copii din Spania, cu varste de sub 14 ani, care au iesit afara cu bicicletele, trotinetele, skateboard-urile, si patinele cu rotile, potrivit BBC.

Oficialii spanioli sunt optimisti ca au reusit sa mai stabilizeze situatia in legatura cu rata imbolnavirilor si deceselor si se asteapta ca in a doua jumatate a lumii mai sa se se renunte si la alte restrictii.

Deocamdata copiii nu au voie in parcuri sau la locurile de joaca, trebuie sa pastreze regulile de distantare sociala, iar multi parinti le-au pus masti micutilor.

Psihologii au salutat renuntarea treptata la restrictii, mai ales in cazul copiilor mici, spunand ca si o ora petrecuta afara la soare ii poate ajuta mental pe copii.

Regulile stricte de izolare la domiciliu care au fost impuse in Spania, pentru a stopa raspandirea virusului COVID-19 au starnit mai multe dezbateri si controverse, principala nemultumire fiind ca oamenii aveau voie sa-si scoata animalele de companie afara, dar nu puteau sa iasa ei din casa atunci cand aveau nevoie sa alerge sau sa faca o simpla plimbare. In concluzie, restrictiile impuse erau mai dure cu copiii si adultii, decat cu animalele de companie. Premierul spaniol a spus ca peste o saptamana este posibil ca si adultilor sa li se permita sa iasa din case pentru plimbari scurte, dar totul depinde de cum vor evolua lucrurile in ceea ce priveste numarul de cazuri de infectati cu COVID-19.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here