Ce inseamna atunci cand copilul sforaie?

Atunci cand un copil doarme si mai sforaie din cand in cand, parintele priveste acest lucru ca pe ceva dragut, dulce, amuzant. Si nu, nu ar trebui sa te alarmeze acest aspect. Dar ce inseamna atunci cand copilul tau sforaie des, constant chiar? Oare sforaitul cronic la copil poate ascunde o problema serioasa?

O simpla raceala ii poate cauza congestie nazala copilului si din aceasta cauza, este foarte probabil sa-ti auzi puiul cum sforaie. Iar specialistii te linistesc, nu este cazul sa te alarmezi din cauza sforaitului in acea perioada. Nu orice sforait inseamna ca are o problema copilul, dar in momentul in care puiul se confrunta cu sforait cronic, atunci este cazul sa-ti pui intrebari despre care ar putea fi cauza.

Citeste si: De ce sforaie bebelusul?

Pentru inceput insa, ar trebui sa stii care ar putea fi cauzele sforaitului: alergiile, polipii nazali, infectiile cailor respiratorii, amigdalele crescute in volum, septul nazal deviat, obezitatea, hipertrofia tesuturilor etc.

Multi parinti nu stiu ca problemele de somn ale copilului ii pot afecta calitatea vietii si pot fi asociate cu intarzieri sau tulburari neurocognitive, probleme cardiovasculare, comportamentale si de crestere.

Citeste si: Bebelusul tau va dormi mai bine daca in casa este liniste? Mituri cu privire la somnul bebelusului

Parintii ar trebui sa fie atenti daca pe langa sforait cronic, observa si transpiratii nocturne dese, hiperactivitate in timpul zilei sau din contra, somnolenta exagerata si dureri de cap, iritabilitate, urinari nocturne dese sau pozitii de somn neobisnuite.

Recomandarea www.superbebe.ro: Este important sa discuti cu pediatrul, dar si cu specialistul ORL, pentru a elimina cauze mult mai serioase, cum ar fi, de exemplu, apneea de somn (perioade de oprire a respiratiei in somn).

S-ar putea sa te intereseze si: Somnul necalitativ la copii creste riscul de obezitate

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here