Doi copii care ar fi incercat sa compromita site-urile Politiei, MAI si PSD, cercetati

Doi copii care care ar fi incercat sa compromita site-urile MAI si IGPR si au reusit acest lucru cu web-site-urile Fortelor Navale Romane si Politiei Locale Ploiesti, restrictionand, totodata accesul catre site-urile PSD si Directiei de Evidenta a Persoanelor Bucuresti, sunt cercetati de DIICOT.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, procurorii structurii din Ploiesti au facut perchezitii la locuintele a doi suspecti minori din Ploiesti, unde au gasit mai multe sisteme informatice si medii de stocare a datelor informatice.

Vezi si Accesul la internet si bullyingul, noile pericole pentru copii

Cei doi copii sunt suspectati ca, in perioada 26 iunie – 10 august 2018, folosind programe informatice specializate, au accesat ilegal mai multe web-site-uri ale unor entitati publice si private din Romania si din strainatate, au alterat continutul si au restrictionat accesul pentru utilizatori, iar in unele dintre cazuri au solicitat sume de bani in moneda virtuala pentru restabilirea situatiei.

„Printre web-site-urile compromise de catre cei doi se numara si cele apartinand Politiei Locale Ploiesti si Fortelor Navale Romane, precum si web-site-uri apartinand unor entitati private din Romania. Suspectii au incercat sa compromita si web-site-urile apartinand Ministerului Afacerilor Interne si Politiei Romane, actiune nerealizata datorita masurilor de securitate existente. La 11.08.2018 suspectii au accesat ilegal si restrictionat accesul la web-site- ul apartinand Partidului Social Democrat, iar la 12.08.2018 au accesat ilegal si restrictionat accesul la website-ul apartinand Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti”, arata DIICOT.

Cercetarile in aceasta cauza se desfasoara sub aspectul savarsirii infractiunilor de operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice si perturbarea functionarii sistemelor informatice.

Dosarul este instrumentat impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti.

Sursa: Mediafax

Vezi si Copiii petrec aproximativ 103 minute pe zi pe Internet

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here