Din 21 decembrie in Maternitatea Giulesti se vor relua internarile

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca, incepand de vineri, vor fi reluate internarile la Maternitatea Giulesti deoarece rezultatele preliminare arata ca nu sunt probleme in aceasta unitate spitaliceasca.

Citeste si: Ministrul Sanatatii: La Maternitatea Giulesti vor fi amenzi, si nu mici

„Incepand de vineri in Giulesti se vor relua internarile. Rezultatele preliminare spun ca nu sunt probleme, de aceea vineri Giulesti isi va deschide portile”, a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Maternitatea Giulesti a fost inchisa mai multe saptamani.

Potrivit ministrului, Directia de Sanatate Publica a aplicat amenzi in valoare totala de 10.000 de lei pentru Maternitatea Giulesti si pentru noua angajati.

Ministerul Sanatatii a anuntat, saptamana trecuta, ca 45 de bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti sunt infectati cu stafilococ.

Pintea sustine ca infectia cu stafilococ a fost raspandita din cauza faptului ca nasterile cezariene se fac pe “banda rulanta” si nu exista timp suficient pentru curatenia “ca la carte”.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti sa sisteze internarile incepand din data de 30 noiembrie dupa scandalul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Raspunsul specialistului: Mamicile pot transmite bebelusului streptococul betahemolitic, stafilococul auriu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here