De Ziua Mondială a Educației, iată care sunt mesajele oferite de Klaus Iohannis, președintele României și Ligia Deca, ministrul Educației

Foto: Photo by Thirdman, Pexels

De Ziua Mondială a Educației, iată care sunt mesajele oferite de Klaus Iohannis, președintele României și Ligia Deca, ministrul Educației:

”Investiția în cunoaștere rămâne singura opțiune pentru un viitor mai bun” a fost mesajul lui Klaus Iohannis, președintele României, de Ziua Mondială a Educației.

Iată mesajul integral postat de președintele României, pe pagina sa de Facebook:

”Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, îi sărbătorim pe cei care, cu bucurie și dăruire, se dedică nobilei misiuni de a transmite tinerelor generații pasiunea de a învăța. Mentori, modele de urmat și de multe ori chiar prieteni, profesorii sunt cei care le insuflă încredere copiilor și îi ajută să deschidă porți către cunoaștere. Este, așadar, cel mai potrivit prilej pentru a reflecta cu toții la valoarea inestimabilă a educației în dezvoltarea individului, în formarea conștiinței și în modelarea societății noastre. Rolul profesiei didactice în construcția unei națiuni puternice este unul esențial, iar investiția în cunoaștere rămâne singura opțiune pentru un viitor mai bun. La mulți ani tuturor celor implicați în procesul educațional!”.

Și Ligia Deca, ministrul Educației a oferit un mesaj de Ziua Educației, prin care i-a îndemnat pe profesori să fie modele pentru elebi și să fie conștienți de puterea pe care o au de a schimba destine.

Redăm mesajul integral postat de ministrul Educației, pe pagina de Facebook:

”Astăzi sărbătorim atât educația, cât și pe cei care și-au asumat o misiune esențială: aceea de a educa.  Educația este calea spre progres și spre descoperire, spre integrare și spre performanță. Este soluția pentru a combate violența și pentru a învăța toleranța. Este, cu adevărat, forța care schimbă lumea!

Dragi profesori,

Într-o lume în continuă schimbare, fiți echilibru și modele pentru elevii dumneavoastră! Fiți conștienți de puterea pe care o aveți de a schimba destine – prin munca făcută cu profesionalism, prin aripi date în încurajări la care vă răspund sclipirea din ochii copiilor și încrederea pe care ei și-o construiesc în ceea ce pot deveni!

Mulțumesc tuturor celor ce se dedică educației, celor ce sunt inspirație și rămân, peste timp, reper în devenirea copiilor noștri!

La mulți ani de Ziua Educației! La mulți ani, dragi profesori!”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here