David Popovici, tânărul înotător de 17 ani de care România este mândră

Sursa: David Popovici, Facebook

David Popovici este tânărul de 17 ani despre care acum vorbește o lume întreagă și care a reușit să ne facă mândri că suntem români. David a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de înot și este numit ”Racheta de România”.

David Popovici a devenit campion mondial 100 metri la liber, după ce a câștigat finala de 100 m liber cu timpul de 47,58. Tânărul de 17 ani a reușit această performanță după ce luni seara a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.  Astfel, el a devenit al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber (aici video), dar și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale, primul sportive fiind americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad. Cu două medalii de aur câștigate David este în prezent o sursă de inspirație pentru mulți tineri.

David a atras atenția la Campionate nu doar prin rezultatele sale extraordinare, ci și prin declarațiile pe care le-a oferit după fiecare reușită.

”Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”.

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni, a spus David Popovici la TVR.

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here