David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta

Sursa foto: David Popovici, Facebook

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100m. În vârstă de 17 ani, David este elev la Colegiul Național George Coșbuc din București.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şiDiana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de Lead.ro.

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100.

După ce au avut loc Jocurile Olimpice din anul 2021, David Popovici a părăsit CSA Steaua și s-a alăturat echipei CS Dinamo, care aparție de Ministerul de Interne. Sportivul este plătit cu suma de 7000 de euro lunar, potrivit gsp.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here