Cristina Bălan și-a născut cel de-al treilea copil acasă, în cadă

Cristina Bălan/ Sursa foto: Instagram

Cristina Bălan și-a născut cel de-al treilea copil acasă, în cadă. Cântăreața a născut o fetiță perfect sănătoasă la finalul anului trecut, iar despre cum a decurs nașterea și de ce a optat să nască acasă a vorbit deschis în cadrul emisiunii lui Teo Trandafir.

Cristina Bălan, alături de soțul ei, Gabriel, dar și de gemenii Toma și Matei/ Foto: Facebook

În 2014 Cristina Bălan a adus pe lume doi copii, pe Toma și Matei, care au fost diagnosticați cu sindromul Down. (Artista a povestit deschis despre prejudecățile și discriminările pe care le-a întâmpinat fiindcă a decis să aducă pe lume doi copii cu Sindromul Down într-un interviu pentru Superbebe.ro, pe care te invit să-l citești aici.)

Câștigătoarea de la ”Vocea României” a decis ca de această dată să nu mai nască la spital, unde susține că a avut parte de o naștere traumatizantă, ci acasă, în cadă, alături de soțul ei, Gabriel și ajutată de o doula. Iar pe 30 decembrie dorința ei s-a realizat: a născut acasă,o fetiță sănătoasă cărei i-a pus numele de Nadeea Sofia.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal.”a povestit Cristina Bălan.

Artista susține că s-a pregătit emotional și fizic pentru această naștere, că s-a informat mult despre procesul nașterii și că a avut mare încredere în doula pe care a ales-o.

”Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic.” a explicat Cristina Bălan.

”De această dată am fost eu în control și mi-am luat puterea înapoi. Am dorit doula și am avut doula. Am dorit prezența soțului și am avut-o. Am dorit naștere 100% naturală, asta însemnând fără niciun medicament, fără perfuzii, epidurală sau oxitocină administrată pentru a grăbi lucrurile. (…)Am născut în apă, așa cum visam. Am ținut fetița la piept două ore înainte de a o cântări, cordonul ombilical l-am lăsat să pulseze tot două ore, abia apoi a fost tăiat.”  a spus proaspăta mamă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here