Copiii de pana la 10 ani incearca sa se sinucida intr-o tabara de refugiati din Grecia

In tabara de refugiati Moria de pe insula greceasca Lesbos, exista violenta morala, supraaglomerare, conditii sanitare ingrozitoare, iar o organizatie caritabila atrage atentia ca multi copii de pana la 10 ani incearca sa se sinucida, informeaza BBC.

„Suntem intotdeauna gata sa fugim, 24 de ore pe zi avem copiii pregatiti. Violenta inseamna ca micutii nostri nu dorm”, spune Sara Khan, originara din Afganistan.

Vezi si 33% dintre solicitantii de azil in Romania sunt copii

Sara explica ca familia ei isi petrece toata ziua in asteptarea hranei si este gata sa alerge toata noaptea, de teama luptelor care izbucnesc in mod constant in adapost.

Conditiile sunt atat de ingrozitoare incat organizatiile de caritate au parasit efectiv tabara in semn de protest.

Locul miroase a canalizare si exista aproximativ 70 de persoane pe o toaleta, conform misiunii medicale de caritate Medecins Sans Frontieres (MSF).

Unii oameni traiesc in cabine mobile, dar inauntrul lor sunt corturi si foi de prelata, acestea fiind case pentru cei care nu pot obtine niciun spatiu de locuit oficial.

De asemenea, tabara se intinde in mediul rural. Un cort cuprinde 17 persoane, adica patru familii locuiesc sub o panza.

In prezent, mai mult de 8.000 de persoane au fost inghesuite in tabara Moria, care ar fi trebuit sa gazduiasca in jur de 2.000 de oameni.

Personalul organizatiei spune ca au fost nevoiti sa se ocupe de copiii de pana la 10 ani, care au incercat sa se sinucida.

„Este ceva ce vedem constant”, spune Luca Fontana, coordonatorul Lesbos pentru MSF, adaugand ca acestia raporteaza conditiile agentiei ONU pentru refugiati UNHCR si ministerului sanatatii din Grecia.

Sursa: Mediafax

Vezi si Zeci de jocuri video populare, interzise in Arabia Saudita dupa ce au murit doi copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here