33% dintre solicitantii de azil in Romania sunt copii

Numarul solicitantilor de azil in Romania s-a triplat, intr-un singur an, ajungand la 4.815. Organizatia Salvati Copiii a anuntat ca 33% dintre solicitantii de azil in Romania sunt copii.

“Intr-un singur an, numarul solicitantilor de azil in Romania s-a triplat, ajungand la 4.815, cel mai ridicat nivel de cand Romania a ratificat Conventia de la Geneva. Mai mult, in 2017, numarul copiilor care au ajuns in Romania a fost de patru ori mai mare decat in 2016, reprezentand aproximativ 33% din numarul total al solicitantilor de azil inregistrati. Dintre acestia, aproape jumatate au varsta cuprinsa intre 0 si 6 ani”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Organizatia Salvati Copiii.

Vezi si Salvati Copiii: Jumatate dintre copii discuta online cu necunoscutii, iar 58% se intalnesc cu ei

Institutia precizeaza ca, in perioada august-noiembrie 2017, au sosit pe Marea Neagra 547 de adulti si copii.

“Numai in 2017, Organizatia Salvati Copiii a oferit servicii educationale si sociale pentru 1.600 de copii si aproximativ 1.300 de adulti solicitanti de azil si beneficiari ai protectiei internationale. Salvati Copiii a raspuns prompt nevoilor de asistenta, oferind suport material pentru 890 de copii (alimente, haine, medicamente, consultatii medicale, igienico-sanitare), consiliere sociala pentru 1.600 de copii si parintii acestora, servicii educationale si activitati recreative pentru 625 de copii, sprijin in vederea inscrierii in sistemul de invatamant pentru 95 de copii”, se mai arata in comunicatul de presa.

Organizatia precizeaza ca desfasoara activitati sociale, educationale si recreative in Centrele Regionale de Proceduri si Cazare pentru Solicitanti de Azil din Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara.

„Intr-o lume in care vorbim despre accesul tuturor la cele mai complexe tehnologii, sunt copii care merg sute de kilometri pe jos, care indura frigul, care si-au vazut rudele murind, care fug de acasa, pentru ca acolo viata le este in pericol. Sunt invatati sa supravietuiasca, sa se ascunda, sa fuga, atunci cand copiii nascuti in zonele fericite ale lumii invata sa scrie si sa se joace. Organizatia Salvati Copiii lucreaza in centrele pentru refugiati deja de peste doua decenii, oferind asistenta sociala, educationala si emotionala. Integrarea acestor copii este importanta atat pentru ei, cat si pentru comunitatile in care se refugiaza”, a declarat presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania, Gabriela Alexandrescu.

Vezi si Salvati Copiii: 8% dintre parinti permit copiilor sa afiseze pe internet informatii personale

De Ziua Mondiala a Refugiatului, Salvati Copiii Romania face un apel catre autoritati sa asigure cadrul necesar unei bune ingrijiri si integrari pentru toti copiii nevoiti sa isi paraseasca locuintele, prietenii, uneori si familia, pentru a-si salva viata.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here