Salvati Copiii: 8% dintre parinti permit copiilor sa afiseze pe internet informatii personale

Aproximativ 20% dintre situatiile problematice intampinate de copii au fost relationate cu folosirea abuziva a datelor personale de catre alti utilizatori din mediul online, iar 8% dintre parinti permit copiilor sa afiseze pe internet informatii personale, se arata intr-un studiu recent.

Potrivit unui studiu realizat de Salvati Copiii, 20% dintre situatiile problematice intampinate de copii au fost legate de folosirea abuziva a datelor personale de catre alte persoane in mediul online.

Vezi si Salvati Copiii despre fenomenul mamelor minore sau al copiilor cu copii

„Datele cu caracter personal sunt un element sensibil in ceea ce priveste accesul la Internet, iar Noul Regulament European vine sa intareasca acest aspect. In privinta copiilor, responsabilitatea parintilor este accentuata prin prevederea referitoare la necesitatea acordului explicit dat de acestia pentru accesul copilului sub 16 ani la servicii. (…) Comunicarea datelor personale este permisa de 8% dintre parinti, astfel ca accesul copiilor in acest context devine dependent de intelegerea si asumarea rolului de mediator de catre parinti”, a declarat presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Totodata, Salvati Copiii a organizat o competitie scolara in cadrul proiectului „Ora de Net” la care au participat aproape 150 de proiecte din 121 de scoli.

Astfel, 12.000 de elevi, parinti si profesori s-au implicat in mediul local pentru a creste gradul de constientizare cu privire la importanta participarii copiilor in mediul online, pastrandu-si in siguranta datele personale. Scolile care s-au implicat cel mai mult in informarea elevilor despre siguranta datelor personale in mediul online au fost premiate cu diplome si echipamente IT.

Pentru a creste constientizarea publicului, dar si a informa cat mai multe persoane despre noul Regulament European privind Datele Personale, care intra in vigoare incepand cu 25 mai, Organizatia Salvati Copiii Romania a organizat, joi, o conferinta in acest sens.

Vezi si Tot mai multi copii români primesc sau văd zilnic mesaje sexuale în mediul online

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here