Copiii ai căror părinți au studii reduse sunt mai predispuși la sărăcie în viața de adult

Foto: pixabay.com

Copiii ai căror părinți au studii reduse sunt mai predispuși la sărăcie în viața de adult, potrivit datelor Eurostat. În 2019, rata persoanelor care erau expuse la sărăcie era de două ori mai mare la adulții (cu vârste între 25 și 59 de ani) ai căror părinți aveau un nivel scăzut de educație (20,3%), spre deosebire de persoanele ai căror părinți au atins un nivel ridicat de educație (8,6%), în timp ce persoanele ai căror părinți aveau un nivel mediu de educație au înregistrat o rată de 12%.

Foto: Eurostat

Din toate țările din UE, România a înregistrat cea mai mare rată a persoanelor expuse riscului de sărăcie, ai căror părinți aveau un nivel scăzut de educație: 37.4%.

Alte țări cu o rată mare (peste 20%) a persoanelor la risc de sărăcie cu părinți care au studii reduse sunt: Estonia, Grecia, Luxemburg, Spania, Italia, Polonia, Lituania, Letonia și Bulgaria.

Astfel studiul a arătat că nivelul educațional al părinților are un impact semnificativ asupra nivelului educațional al copiilor.

Reamintim, că România este și printre țările cu cea mai mare rată de abandon școlar din Europa, potrivit unui raport oferit de Organizatia Salvati Copiii in Romania.

S-ar putea să te intereseze și: Un copil din doi este lovit în familie, 1 din 5 copii se culcă flămând, 5% dintre copii sunt supuși abuzurilor fizice în școli și crește incidența abuzului sexual în afara familiei – Studiu Salvați Copiii România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here