Conditii improprii de igiena la Spitalul de Urgenta din Craiova

Conditii improprii de igiena la Spitalul de Urgenta din Craiova, care a fost sanctionat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj. Mai multi parinti s-au plans ca mamele impart patul cu copiii, ca nu sunt perne, iar insectele iși fac loc printre pacienti.

Vezi si: Bacteria bacil piocianic intr-una din salile de ginecologie a Spitalului Universitar

Potrivit DSP Dolj, echipa de control nu a gasit gandaci, așa cum au spus parintii pe retele de socializare, insa numarul mare de pacienti și de insotitori a fost un motiv pentru ca unitatea medicala sa fie sanctionata cu amenda in valoare de 5.000 de lei. „Au fost in control colegii mei, nu au gasit gandaci, dar au gasit supra-aglomerare. Deci ce se intampla: cele doua sectii de pediatrie sunt pe un etaj. Una este in igienizare și functioneaza la 30% din capacitate și din cauza asta e o supra-aglomerare acolo. S-au dus colegii mei, au gasit un numar de insotitori mai mare decat paturile de insotitori și au dat amenda. Vorbim despre 5.000 de lei și ei oricum aveau planificata ogienizarea sectiei 1 de pediatrie, urmeaza sa intre și in sectia 2, de unde au fost reclamatiile. A coincis și cu numarul crescut de viroze și au fost și solicitari foarte multe, dar ei nu trebuiau sa interneze mai mult decat numarul de paturi pe care il au”, a declarat Ștefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Craiova.

Scandalul a inceput dupa ce mai multi pacienti s-au plans facebook de faptul ca in sectia de pediatrie a unitatii spitalicești s-au gasit gandaci și conditii improprii de igiena. Insotitorul unei mame internate cu copilul ei in Spitalul de Urgenta din Craiova a postat pe facebook o fotografie despre care sustine ca a fost facuta in sectia de Pediatrie a unitatii spitalicești: „Spitalul nr. 1 de Urgenta Craiova 2018, sectia pediatrie. Cum este posibil in secolul 21 sa existe intr-un spital de urgenta asemenea conditii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, sa dormi cu copilul intr-un pat de 1500×800 daca este și atat, fara perne, fara paturi. Numai de furat sunteti buni, dar sa modernizati un spital nu vreti ca nu va mai saturati de bani. Femeile mușcate de fel și fel de ganganii, un miros insuportabil in saloane… Fara un frigider sa iti pui mancarea, fara un dulap sa iti pui hainele”, a scris insotitorul unei mame internate pe facebook.

Vezi: Operatii anulate si bebelusi trimisi acasa de la un spital din Timis

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here