Clinica pentru copiii bolnavi de cancer, construita de Arhiepiscopie, cu fonduri europene

O clinica pentru copiii bolnavi de cancer va fi construita in Galati, in cadrul unui proiect european de peste 3 milioane de euro, derulat de Arhiepiscopia Dunarii de Jos, Mitropolia Ortodoxa a Europei Centrale si de Nord si Biserica Evanghelica Lutherana din Germania.

Vezi si Drama unui baiat de 13 ani diagnosticat cu cancer

Clinica dedicata tratarii si recuperarii copiilor bolnavi de cancer va fi construita in curtea Spitalului de Urgenta pentru Copii Sf. Ioan din Galati. Noua cladire va avea un etaj si va adaposti mai multe cabinete oncologice si un serviciu de anatomie patologica pentru realizarea analizelor.

Lucrarile vor incepe in luna iulie, dar prima achizitie a fost realizata deja. Este vorba despre un aparat in valoare de 10.000 de euro pentru diagnosticarea rapida a afectiunilor oncologice la copii, achizitionat cu sprijinul Mitropoliei Germaniei, au anuntat reprezentantii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

„Lucrarile de constructie si de amenajare cu toate cele necesare vor incepe in luna iulie 2019 si au ca termen de finalizare 18 luni. Ambulatoriul va avea parter si un etaj si va fi prevazut, pe langa cabinetele specifice oncologice, si cu un serviciu de anatomie patologica pentru realizarea de analize amanuntite in vederea stabilirii tipului de malignitate si inceperea tratamentului. Deja aparatul in valoare de 10.000 de euro pentru diagnosticul anatomo-patologic a fost achizitionat cu sprijinul Mitropoliei Germaniei”, a declarat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, preotul Rares Bucur.

Contractul pentru construirea clinicii va fi semnat pana la sfarsitul lunii iunie, iar lucrarile vor incepe in luna iulie.

Citeste si Suport, consiliere si recuperare medicala pentru copiii diagnosticati cu o boala…

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here