Drama unui baiat de 13 ani diagnosticat cu cancer

Antonio Hoinaru este un copil de numai 13 ani, care pana la aceasta varsta a dobandit maturitatea vietii, inainte de vreme. A fost un copil absolut normal, ca toti copiii: joaca, entuziasm, prietenii frumoase si visuri marete, lucruri cat se poate de firesti pentru un copil. Dar toate s-au naruit incepand cu data de 9 mai 2018, cand s-a simtit pentru prima oara rau. A avut varsaturi si mai apoi niste eruptii pe picioare.

La prima examinare a medicului, parea a fi „varsat de vant” dar, nefiind sigur si situatia agravandu-se, in sensul ca acele bubite au inceput sa erupa, copilul a fost trimis la Spitalul Sfanta Maria din Iasi. La 5 zile de la internarea la terapie intensiva si investigatii medicale amanuntite, i s-a pus cruntul diagnostic: Leucemie acuta limfoblastica trombocitara cu anemie severa.

Mama lui Antonio, la aflarea teribilei vesti, si-a pierdut cunostinta, a lesinat. Dupa ce si-a revenit, a intrat intr-o depresie cumplita. Si astazi starea ei de sanatate este tinuta sub stricta supraveghere medicala si intretinuta cu medicamente antidepresive.

Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Antonio” il ajuta in lupta cu maladia!

Antonio Hoinaru si mama
Antonio Hoinaru si mama

La inceput, Antonio nu a inteles prin ce trece , cat de grava este boala de care sufera. Dar, tot auzind din discutiile medicilor cu mama lui, termenii medicali necunoscuti, a cautat pe internet ce inseamna chimioterapie, transfuzie, leucemie. A fost devastat! Incerca din rasputeri si nu reusea sa gasesca raspunsuri la nenumaratele intrebari care ii fulgerau mintea: De ce eu? Cu ce am gresit sa merit asa ceva? Mancarea nesanatoasa m-a adus aici? Ce voi face cu scoala? Ce le voi zice prietenilor mei? Cum ma vor privi de acum? Vor mai vrea sa fim prieteni sau se vor teme de mine? Intrebari grele pentru oricine, cu atat mai mult pentru un copil de doar 13 ani.

Incepand cu data de 22 mai 2018, pentru Antonio au urmat 125 de zile de spitalizare. Pentru 125 de zile, sectia de oncologie a Spitalului Sfanta Maria, din Iasi, i-a fost casa. Aceasta perioada l-a maturizat cat pentru o viata intreaga. Au urmat primele 3 cure de chimioterapie. A acceptat lupta directa cu el insusi si cu nemiloasa boala. O lupta care, parca, pe zi ce trece este din ce in ce mai grea.

Antonio si mama lui isi doresc o sansa la un tratament care sa le dea speranta. Dupa disperate cautari si lungi discutii cu familii care trec prin drame asemanatoare, i s-a sugerat o clinica din strainatate. Acolo au fost tratati zeci de copii din Romania, cu boli asemanatoare si chiar mai grave. Copilul trebuie sa efectueze transplant medular si, din fericire, in urma analizelor, este compatibil cu mama lui. In zilele ce urmeaza este programat la procedura medicala, insa costurile sunt mult peste posibilitatile familiei.

Citeste si: Second opinion pentru copiii cu cancer de la un renumit oncolog pediatru din Turcia

Cum il putem ajuta pe Antonio in lupta cu cancerul?

Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile si resursele parintilor – peste 100.000 de Euro, acestia au mare nevoie ajutorul nostru ca sa-si salveze copilul.

Asociatia “Salveaza o inima” a raspuns prompt la strigatul de ajutor al familiei si au demarat o campanie de strangere de fonduri pe platforma sa de donatii – https://salveazaoinima.ro/campaigns/antonio-hoinaru/, unde peste 7500 de romani au daruit din putinul pe care-l au pentru a-l salva pe Antonio.

Pana in prezent s-au donat in total aproximativ 75.000 de Euro. De asemenea, donatiile mai pot fi facute si prin SMS, la 8832, cu textul “Antonio sau prin transfer bancar in consturile Asociatiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari).

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 350 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 80.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii peste 3.500.000 de Euro si peste 900.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociatia “Salveaza o inima” a fost nominalizata la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 si 2016), Gala “Societatii Civile” (2016 si 2017), Gala “Oamenii Timpului” (2015) si Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).

Citeste si: Apel umanitar: Vladut are nevoie de ajutorul nostru!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here