Cinci institutii vor colabora pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara

Cinci institutii vor colabora pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara. Un Acord de colaborare pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara a fost incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor, anunta, marti, MEN.

“Obiectivul acordului vizeaza dezvoltarea, insusirea si aprofundarea unor elemente ale educatiei financiare la nivelul invatamantului primar, gimnazial, liceal, universitar si al persoanelor adulte. Acordul de colaborare asigura un cadru interinstitutional prin intermediul caruia cele cinci parti semnatare vor realiza activitati comune in domeniul educatiei financiare pentru grupurile tinta si schimburi de experienta privind initiativele existente ale partenerilor in domeniul educatiei financiare”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si De ce sa facem educatie financiara copiilor?

Una dintre etapele proiectului este realizarea unui studiu national pentru a identifica nivelul actual al cunostintelor din domeniul educatiei financiare.

Totodata, acordul prevede includerea unor discipline optionale pentru invatamantul primar, gimnazial si liceal.

“La nivelul invatamantului primar, Acordul recomanda includerea disciplinei optionale «Educatie financiara» in oferta educationala a unitatilor de invatamant si sprijinirea predarii acesteia, prin initierea si dezvoltarea unor activitati specifice. La nivelul invatamantului gimnazial si liceal, semnatarii isi propun sa asigure suportul in formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina «Educatie economico-financiara» pentru clasa a VIII-a, respectiv sa sustina prezentari in fata elevilor, pe teme specifice educatiei financiare”, se mai arata in comunicatul de presa.

Totodata, vor fi sustinute prezentari adresate studentilor in cadrul unor programe pe teme specifice educatiei financiare si vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare. Pentru adulti vor fi realizate campanii de informare in legatura cu educatia financiara.

Partenerii vor realiza si o platforma online care va contine materiale si informatii privind evenimentele organizate si vor distribui, gratuit, materiale informative precum DVD-uri, carti, pliante, brosuri.

Vezi si Doar o treime dintre copiii romani economisesc banii de buzunar

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here