Câțiva copii instituționalizați, de la un centru din Giurgiu au fost bătuți și înjurați de un polițist

Câțiva copii instituționalizați, de la un centru din Giurgiu au fost bătuți, amenințați și înjurați de un polițist. Au apărut câteva imagini pe internet cum polițistul trântește o fată pe jos și o lovește cu piciorul, apoi amenință și un băiat că îl omoară. Află aici mai multe.

Incidentul s-a întâmplat jumătate de an în urmă și chiar dacă reprezentanții de la centrul știau de felul în care s-a comportat polițistul, nu l-au raportat autorităților.

Atenție! Imagini și detalii cu puternic impact emoțional!

Imaginile au fost filmate de unul dintre copii, care i-au dat video-ul fostului vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Drepturilor Copilului, Vișinel Bălan, care imediat le-a postat pe Facebook, rugând ministrul Familiei, Natalia Intotero, să ia măsuri în acest caz.

Pe scurt, pe 14 aprilie, polițistul a ajuns la centru și a avut un comportament violent, pentru că ar fi fost deranjat de faptul că reprezentanții de la această instituție sunau la 112 destul de des. Agentul a devenit violent chiar din primele momente în care a ajuns la centru și ar fi lovit mai mulți copii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, i-a amenințat, le-a vorbit urât, dar reprezentanții centrului nu au intervenit și nici nu au spus nimănui de felul în care a procedat polițistul. Unul dintre copii agresați i-a trimis fostului vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Drepturilor Copilului imaginile filmate de un alt copil prezent la incident și imediat au fost postate pe Facebook.

De-a lungul timpului, au mai existat nereguli în acest centru, care a fost închis de mai multe ori. Chiar în vara aceasta, înaintea controalelor care au avut loc  în toată țara, instituția a fost închisă sub pretextul că trebuie să fie renovată.

”În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și a dispus cercetarea disciplinară a polițistului”, potrivit unui comunicat al IPJ Giurgiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here