Campioana Ana-Maria Branza lanseaza cartea pentru copii „En Garde! Fetita cu masca tricolora”

Campioana olimpica si mondiala la scrima Ana-Maria Branza lanseaza cartea pentru copii „En Garde! Fetita cu masca tricolora” la editura Curtea Veche, „o poveste de suflet despre pasiune, ambitie, sport si vise indraznete care devin realitate”, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Vezi si Cartea lui Horia Tecau publicata in engleza pentru copiii de la US Open

„Am ajuns campioana datorita ambitiei si a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul sa fiu eu insami unul dintre acei oameni pentru alti copii care se viseaza campioni. Iar campioni gasim in orice domeniu, nu doar in sport”, scrie Ana-Maria Branza.

Una dintre cele mai cunoscute sportive din Romania isi face debutul literar cu un volum al carui concept editorial este semnat de Alina Baltac, cu ilustratii de Gabriela Toma.

„Cartea spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seama ale Romaniei, Ana Maria Branza, campioana nationala, europeana, mondiala si olimpica la scrima. Ana, sau Branzica, asa cum ii spun cei dragi, isi aminteste de intalnirea cu acest sport nobil care a facut-o celebra in lumea intreaga, evocand cu nostalgie si umor intamplarile si oamenii care au ajutat-o sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic. Volumul, dedicat copiilor cu varste intre 8 si 12 ani, reface drumul strabatut de Ana de la fetita poznasa, cu genunchii vesnic juliti, la Ana, sportiva de elita, care reprezinta Romania cu cinste la competitiile internationale si isi doreste sa participe si la Jocurile Olimpice din 2020”, arata editura.

Povestea este scrisa la persoana I si este impartita in capitole dedicate celor mai importante momente din viata si cariera Anei. Sunt povestite intalnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasa, pregatirile si antrenamentele intense pentru a deveni campioana si, cununa de lauri, succesul.

„Pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga mai bine universul scrimei, cartea cuprinde si mici casete explicative cu informatii privind istoria sportului la care Ana exceleaza, regulamentul de joc, echipament, tipuri de arme. De asemenea, volumul include si o serie de jocuri de cuvinte si perspicacitate, concepute special pentru acest volum, cu ajutorul carora cititorii pot verifica daca au retinut informatiile dobandite despre scrima, dar si despre cariera Anei. Acceptand sa isi dezvaluie povestea, cu momente de cumpana, mari tristeti, dar si mari bucurii, Branzica incearca sa ii apropie de copii de sport si de un stil de viata sanatos, explicandu-le pas cu pas ce a facut pentru a deveni campioana. Sportiva marturiseste cu sinceritate sacrificiile pe care le-a facut, dar si ce fericire uriasa simte atunci cand urca pe cea mai inalta treapta a podiumului”, noteaza editorii.

Volumul poate fi rezervat cu autograf inainte de aparitie, pana pe 30 septembrie pe curteaveche.ro.

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here