Baiatul care si-a ucis bunica, nescolarizat. Inspectorat: Nu sunt locuri in scoli

Baiatul care si-a ucis bunica intr-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei in primavara acestui an nu este scolarizat si nu participa la cursurile de invatamant in nicio scoala, sustin reprezentantii ISMB, precizand ca motivul ar fi clasele aglomerate si lipsa locurilor.

Vezi si Un copil de 9 ani si-a injunghiat mortal bunica

“Acum copilul nu este scolarizat nicaieri. Nu participa la cursuri in invatamantul de masa in   nicio unitate de invatamant. Asta nu inseamna ca nu este inscris la nicio unitate, inseamna ca nu este scolarizat. Decizia scolarizarii copilului, printr-o forma de scolarizare care poate fi invatamant la domiciliu sau de masa, apartine tutorelui legal al copilului. Urmeaza ca decizia sa fie anuntata de parinti in cursul saptamanii viitoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

De asemenea, Manea a mai precizat ca motivul pentru care nu frecventeaza nicio scoala este numarul mare de elevi in clase si lipsa locurilor in scoli. “In acest moment, copilul impreuna cu fratele sau se afla intr-un centru maternal alaturi de mama. Mama si-a manifestat dorinta de a-i avea pe ambii copii in aceeasi scoala, iar la scolile unde a depus documentatia s-a lovit de imposibilitatea de a fi primiti cei doi copii din cauza numarului foarte mare de elevi existenti intr-o clasa. La ultima scoala (n.r. – Scoala generala nr.5 din Bucuresti) la care s-a solicitat transferul s-au identificat niste nereguli in ceea ce priveste documentele, fapt ce a facut sa fie anulat acest transfer”, a mai precizat Mariana Manea.

Baiatul de 9 ani care si-a ucis bunica ar fi fost transferat, pentru o scurta perioada, la Scoala Generala nr. 5 din Bucuresti. Asta declara mama unei fetite care acuza autoritatile de incompetenta din motiv ca au decis ca baiatul nu are nevoie de expertiza psihiatrica.

“Ca autoritatile noastre sunt incompetente, nu e o noutate, dar ele sunt si inconstiente, pentru ca ce credeti?! au hotarat ca baietelul NU are nevoie de expertiza psihiatrica dupa ce a comis crima. (…) Ce voi face cu fiica mea? Am s-o las in scoala si nu o voi avertiza deloc, am sa o mut, am sa militez sa nu fie primit copilul? Nu stiu! Stiu doar ca traim intr-o tara in care autoritatilor nu le pasa ca violenta in familie e marca inregistrata in familia traditionala si ca daca nu vom face nimic, intro zi noi sau copiii nostri ne vom lovi de un agresor si vom deveni victime… iar primul agresor pentru mine este statul roman”, a scris pe Facebook, Oana-Martha Igrisan.

Copilul de noua ani si-a omorat bunica in luna mai, cu un cutit, din motiv ca aceasta nu i-ar fi permis sa se joace la calculator.

Citeste si O fetita de 13 ani si-a injunghiat bunica de mai multe ori cu un cutit

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here