Bacalaureat 2019: testul la proba obligatorie a profilului

13.885 de candidati din Capitala s-au prezentat pentru a sustine proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, mai precis proba la Matematica sau Istorie, in functie de profil). 394 au lipsit, iar doi elevi au fost eliminati.

Citeste si Elev eminent, spanzurat intr-o padure, inainte de Bacalaureat

Absolventii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, cel care a creat cele mai multe emotii in randul candidatilor, un eseu de doua pagini despre spatiul romanesc in Evul Mediu. La subiectul I de la proba la Istorie, absolventii profilului umanist au avut de rezolvat cerinte pe baza a doua texte (A – „O istorie sincera a poporului roman – F. Constantin” si B – „Istoria Romaniei” – M. Barbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea). Subiectul II contine, la fel, un set de cerinte pe baza unui text: „Istoria ilustrata a romailor pentru tineri” – I. A. Pop). Subiectul III a presupus elaborarea in doua pagini a unui eseu despre spatiul romanesc in Evul Mediu, avand in vedere anumite cerinte. Peste 136.000 de candidati, 116.316 din promotia curenta si 19.771 din promotiile anterioare, s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului. Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata joi, 4 iulie.

Ce subiecte au primit candidatii care au sustinut proba la Matematica

Absolventii clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematica din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exercitii cu derivate si cu integrale.

La primul subiect, elevii care au sustinut proba la Matematica au avut de rezolvat 6 exercitii cu ecuatii, o probabilitate si de demonstrat ca un numar este intreg.

Subiectul al II-lea a constat in rezolvarea unor exercitii pe baza unei matrice si pe baza unui polinom.

De asemenea, absolventii de la profilul Real au avut de rezolvat exercitii pe baza unor functii.

Citeste si Elevi eliminati de la proba de limba romana a Bacalaureatului

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie, pana la ora 12:00. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 13 iulie.

Sursa: Mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here