Elev eminent, spanzurat intr-o padure, inainte de Bacalaureat

Un elev eminent a fost gasit spanzurat intr-o padure, inainte de Bacalaureat. Era absolvent al Colegiului Tehnic „Constantin Brancusi” din Petrila si trebuia sa sustina examenul de bacalaureat. A terminat clasa a XII-a cu media 9,47. Politistii fac ancheta, motivul pentru care adolescentul a recurs la acest gest nu este deocamdata cunoscut.

Citeste si Elevi eliminati de la proba de limba romana a Bacalaureatului

Reprezentantii Colegiului Tehnic „Constantin Brancusi” din Petrila sustin ca baiatul cu rezultate scolare deosebite nu a dat de inteles ca ar avea vreo problema. Cecilia Mitran, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brancusi” din Petrila neaga ca elevul ar fi fost victima fenomenului „bullying”

„Era un elev cu rezultate bune. Facea parte din clasa cu profil uman, a avut media 9,47 la sfarsitul anului. Era o clasa buna. Toata clasa a avut medii peste 8.50. Fals a aparut in mediul online ca ar exista in aceasta clasa fenomenul de «bullying ». Atat parintii, cat si elevii sunt rezolvati. Nu este normal ca pe umerii acestor elevi, acum, cand dau examenul de bacalaureat, sa preseze o astfel de povara. Sub nicio forma, si diriginta, eu am facut ore cu el, era un elev studios, bun, care citea mult, probabil problema trebuie cautata in alta parte. Are o sora care a terminat clasa a IX-a, la noi. Nu se punea problema ca acest elev sa nu ia bacalaureatul. A avut 9.47, in clasa a XII-a. A fost gasit intr-o padure, la marginea orasului, duminica”, a declarat Cecilia Mitran.

Aceasta neaga ca absolventul ar fi fost umilit de colegi, dupa ce o tanara ar fi postat un mesaj pe Facebook, in care sustinea ca ar fi fost batjocorit si i s-ar fi pus porecla „Zombi”.

„Nu are nicio logica, daca el a suportat «umilintele» elevilor, de ce sa faca acest lucru acum, cand a terminat scoala. Elevul nu era marginalizat de colegi, nu a avut nicio porecla, pentru ca, de cele mai multe ori, primii aflam daca au o porecla, deci nu se punea problema. A facut parte dintr-o clasa deosebita, unita, cu copii foarte buni, care citeau mult, a fost la banchet, unde s-a simtit bine, au poze copiii, nu s-a simtit marginalizat, a scris tuturor colegilor in albume cuvinte frumoase. In prima zi de bacalaureat, elevii scolii au venit imbracati in negru, cred ca pe oricine ar fi marcat lucrul acesta”, a mai declarat Cecilia Mitran.

Vezi si Examenul national de Bacalaureat 2019, proba orala la limba romana

Purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu, a declarat ca oamenii legii au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta.

„Nu sunt suspiciuni. Se fac cercetari privind circumstantele mortii, dar din primele verificari nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea unei infractiuni”, a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Ancheta este coordonata de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, fiind efectuate cercetari pentru a stabili cauza care a dus la sinucidere.

Citeste si Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2019, testul la Limba si literatura romana

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here