Avocatul Poporului s-a sesizat in cazul bebelusilor infectati cu stafilococ la Maternitatea Giulesti

Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu existenta unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sarbu” („Maternitatea Giulesti”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-nascuti.

Citeste si: Primaria Capitalei anunta ca bebelusii au fost externati din Maternitatea Giulesti fara sa prezinte vreo problema

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu existenta unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sarbu” („Maternitatea Giulesti”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-nascuti. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 34 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii. (…) Potrivit celor relatate in presa, un numar de 20 de nou nascuti care au fost adusi pe lume la Maternitatea „Panait Sarbu” se afla internati la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, 15 dintre acestia fiind diagnosticati cu stafilococ auriu meticilino rezistent, pentru ceilalti probele aflandu-se in lucru. Mai mult decat atat, dupa data de 6 noiembrie 2018, un numar de 9 asistente si 2 medici din cadrul unitatii sanitare au fost depistati cu stafilococ auriu (purtatori sanatosi), astfel cum a relatat purtatorul de cuvant al Spitalului „Prof. Dr. Panait Sarbu””, se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului.

Reprezentantii Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) au anuntat ca Primaria Capitalei cauta spatii pentru relocarea Maternitatii Giulesti si altor spitale, precizand ca a fost luata in calcul si versiunea de a construi unitatile spitalicesti.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 14 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infectii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here