Autobuze care transporta copiii la scoala, si in Ploiesti

Elevii din Ploiesti care invata la scolile centrale vor avea doua autobuze pentru transportul lor de acasa la scoala si retur, dupa ce Primaria municipiului a anuntat ca va demara un proiect de anul viitor. La Cluj-Napoca, un astfel de proiect a fost implementat la inceputul anului scolar.

Citeste si: Zece autobuze noi pentru transportul elevilor in Cluj-Napoca

Primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca de la 1 ianuarie 2019 municipalitatea va demara proiectul pilot denumit “Autobuzele elevilor”, pentru transportul copiilor catre si de la scoala, in prezent fiind aleasa o singura ruta. “Va exista politie locala care va sta in autobuz pentru a nu avea probleme in autobuz. Facem un proiect pilot. O ruta prin care sa folosim, sa vedem cum functioneaza. In momentul in care vom avea un feedback foarte bun pe acest proiect, va dati seama ca vom mari numarul de rute si vom mari si numarul de autubuze (…). Cred ca una din rutele pe care le vom aborda va fi traseul 1, dar care va fi extins si catre traseul de tramvai 101, pana la strada Gageni”, a declarat Dobre.

Primarul Ploiestiului a mai declarat ca pentru moment vor fi folosite doua autobuze noi. “La inceput vor fi maximum doua autobuze noi. Vedem cum merge treaba si in functie de solicitari sumplimentam. Daca functioneaza bine, o sa stabilim trasee clare unde exista aglomerare de scoli”, a raspuns Adrian Dobre.

Autobuzele din proiect ii vor duce si aduce de la scoala gratuit pe elevii din Ploiesti, care locuiesc in cartiere, dar invata la scolile centrale. Un autobuz are o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

La inceptul anului scolar, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat ca unul dintre proiectele din programul de bugetare participativa este unul pilot, care prevede introducerea autobuzelor dedicate pentru transportul elevilor la scolile din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Prin acest proiect, toti elevii din clasele 0 – IV vor merge la cursuri cu aceste autobuze dedicate, care ii vor prelua din cartiere la ore bine stabilite si ii vor transporta, pe cinci trasee, spre unitatile de invatamant.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Elevii si studentii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitala

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here