Zece autobuze noi pentru transportul elevilor in Cluj-Napoca

Primaria Cluj-Napoca va extinde, in primavara anului 2019, transportul exclusiv al elevilor catre scolile din zona centrala, urmand sa achizitioneze 10 noi autobuze speciale care au un numar mai mare de locuri pe scaune.

Citeste si: 900 de elevi din Cluj-Napoca vor avea autobuze dedicate exclusiv transportului

In sedinta Consiliului Local Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a anuntat noile masuri privind transportul pentru elevi din municipiu, avand ca scop decongestionarea traficului rutier: „In urma evaluarii programului de transport al elevilor s-a constatat ca 10.000 de elevi din municipiu au utilizat autobuzele scolare, astfel ca am luat decizia ca, din primavara anului viitor, sa il extidem cu alte cinci licee din zona centrala a municipiului si sa cumparam 10 autobuze speciale, dedicate transportului elevilor, pentru a nu lua din mijloacele de transport in comun existente in parcul auto al CTP. Este vorba despre autobuze special comandate, cu mai multe locuri pe scaune, pentru care am prevazut, deja, bani in buget. Speram ca in urma acestor masuri sa reducem numarul autoturismelor aflate pe strazi in centrul Clujului si sa decongestionam traficul rutier”, a mai declarat Emil Boc.

Acesta s-a declarat convins ca, incepand cu anul viitor, zeci de mii de elevi clujeni care invata la unitati scolare din centru vor beneficia de un transport mai eficient si mai confortabil pentru a ajunge la ore.

La inceputul acestui an scolar, Primaria Cluj-Napoca a introdus cinci autobuze scolare exclusiv pentru elevii care invata in doua licee din zona centrala si care ii preiau din cartiere. Emil Boc declarase ca daca proiectul va fi un succes, ”il vom generaliza și vom merge la scara și mai mare. Vrem sa fie copiii in siguranta. Autobuzul va avea un semn distinctiv. Pe toate laturile autobuzului va scrie «transport elevi». Prin asta incercam sa ajutam la descongestionarea traficului”, a mai spus edilul. In toate aceste autobuze va fi un politist local care va asigura ca in autobuz se respecta regula ca aceste autobuze sa aiba destinatia pentru elevi.

Citeste si: Elevii si studentii orfani vor avea gratuitate la transportul public local din Capitala 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here