Asociația Zi de Bine și Asociația Moașelor Independente au amenajat câte un spațiu de suport și doliu la Filantropia și Cantacuzino pentru mamele care ies din maternități cu brațele goale

Foto: Pexels.com

Luna aceasta, o lună în care s-a sărbătorit ziua mamei, Asociația Zi de Bine și Asociația Moașelor Independente au ales să vorbească despre mamele care au pierdut sarcina sau copilul la naștere.

Și mai mult de atât, au amenajat câte un spațiu în spitalele Filantropia și Cantacuzino pentru ca #Mamele fără Flori să își poată lua rămas bun de la copilul nenăscut viu, să fie un spațiu de suport și doliu.

Spațiu (exterior) de suport și doliu pentru #MamelefărăFlori/ Foto: Asociația Zi de bine

”Atunci când o mamă pierde o sarcină, când copilul nu se naște viu, în fața mamei se așterne hăul. Cum să își ia rămas bun? Cum să pună un pas în fața celuilalt? Pe ce ușă să iasă din maternitate cu brațele goale? (…) Singurul dar pe care îl mai poți face acestor mame este darul timpului. De aceea aducem în România primele două cuddle cots, la spitalele Cantacuzino și Filantropia, care să dea timp părinților să-și ia rămas bun câteva ore sau cât au nevoie de la copilul lor.

Spațiu (interior)de suport și doliu pentru #MamelefărăFlori/ Foto: Asociația Zi de bine

Un cuddle cot este de fapt un landou care conține un dispozitiv de răcire, așa încât copilul fără viață să poată fi păstrat în condiții corecte pentru astfel de situații.  Dispozitivul e folosit în majoritatea spitalelor din Marea Britanie, în țări din Europa, Australia sau SUA.”  scriu cei de la Asociația Zi de bine.

Pe lângă suport și consiliere pentru aceste mame se pregătește și un program de training pentru personalul medical. De asemenea, se organizează grupuri de consiliere și suport pentru gravide și proaspete mame, împreună cu Asociația Moașelor Independente.

Mai multe despre campania #Mame fără Flori poți citi aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here