Pe parcursul anului 2018, Asociatia M.A.M.E. a derulat proiectul ”Recuperarea fizica si emotionala a copiilor aflati in situatii de risc”, sustinut financiar de Fundatia United Way Romania.
Proiectul, in valoare de 55.000 de lei, a ajutat 100 de copii cu probleme grave de sanatate si familiile acestora, sa-si redobandeasca starea de sanatate si sa-si recastige abilitatile de viata independenta si echilibrata. Copiii au participat la activitati de recuperare fizica si emotionala, dezvoltandu-si astfel o perceptie pozitiva asupra vietii si construindu-si obiceiuri alimentare si de igiena sanatoase.
Citeste si: Daca ai avea copilul bolnav de cancer, unde ai alege sa il tratezi?
Peste 550 de sedinte de consiliere psihologica au fost oferite gratuit copiilor inclusi in program, ajutand astfel la ameliorarea efectelor negative produse de boala, durere si spitalizari indelungate. Acestia au invatat, prin tehnici, jocuri si exercitii aplicate, sa comunice propriile nevoi, sa relationeze mult mai usor cu cei din jur, sa isi dezvolte propriile mecanisme de aparare impotriva fricilor si temerilor si sa capete mult mai multa incredere in fortele lor. Ghidati de specialistii din centru, copiii si parintii lor au participat la sesiuni lunare de consiliere nutritionala si de igiena personala in cadrul carora au inteles mult mai bine ce alimente sunt permise la o masa, care este necesarul zilnic de nutrienti pe care trebuie sa il consume. Parintii au invatat diverse moduri de preparare a alimentelor permise si si-au insusit cunostinte despre scaderea imunitatii, alterarea metabolismului, dezvoltarea intolerantelor digestive, ca efecte secundare sau indirecte ale bolii.
„Lupta pe care am dus-o personal cu cancerul si contactul direct cu peste 3.000 de pacienti care au solicitat, de-a lungul timpului, ajutorul Asociatiei M.A.M.E. m-au facut sa inteleg faptul ca, pentru a facilita vindecarea, nu este suficient sa ii fie asigurate pacientului doar serviciile medicale, ci este extrem de important sa ii fie tratate si problemele de natura emotionala, sociala si nutritionala pe care le creeaza specificul acestei boli. Tocmai de aceea, in cadrul Centrului Stelutelor, oferim, de aproape 5 ani, servicii de recuperare psiho-socio-medicala copiilor grav bolnavi si familiilor lor. Suntem recunoscatori Fundatiei United Way Romania pentru sprijinul financiar acordat si pentru ca ne-a ajutat astfel sa sustinem o parte din serviciile oferite copiilor pe parcursul unui an, inregistrand rezultate importante in lupta cu boala.“, a declarat Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.
Tot in cadrul proiectului, 35 de copii cu afectiuni locomotorii au beneficiat de planuri personalizate de fiziokinetoterapie pentru ameliorarea problemei medicale, corectarea posturii corpului, recuperarea mobilitatii articulare, a elasticitatii si a fortei musculare. In cadrul sesiunilor de grup, prin jocuri si exercitii interactive si distractive, cei mici si-au imbunatatit tonusul muscular, echilibrul si flexibilitatea.
“O conditie sine qua non pentru o viata si o societate mai buna este o stare de sanatate buna. Ne bucuram ca, prin sustinerea Centrului Stelutelor, putem imbunatati conditiile de viata ale copiilor cu probleme grave de sanatate. Prin intermediul programelor sustinute de United Way Romania, persoanele cele mai vulnerabile din comunitate au acces la servicii de sanatate gratuite.”, a declarat Cristina Damian, Director Executiv Fundatia United Way Romania.
Despre Asociatia M.A.M.E:
Asociatia M.A.M.E. este o organizatie nonprofit care, de aproape 10 ani, ofera sprijin copiilor si tinerilor diagnosticati cu boli grave din Romania. Cel mai important proiect al organizatiei este Centrul Stelutelor, un centru de suport, consiliere si recuperare psiho-socio-medicala, in cadrul caruia, de la infiintare si pana in prezent, peste 300 de copii au beneficiat de diverse terapii care i-au ajutat sa depaseasca mai usor perioada de confruntare cu boala. De asemenea, Asociatia M.A.M.E. a imbunatatit conditiile in care sunt tratati copiii bolnavi de cancer din Romania prin renovarea si dotarea cu aparatura medicala performanta a Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni si prin reamenajarea locului de joaca din curtea spitalului. Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele obtinute, va invitam sa accesati: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME
Despre Fundatia United Way Romania:
Din 2004, United Way Romania (UWRo) sprijina programe si initiative sociale care imbunatatesc vietile copiilor, adultilor si varstnicilor in dificultate. Munca organizatiei se concentreaza pe cele trei directii care pun bazele unei comunitati prospere: acces la o educatie de calitate, servicii bune de sanatate si un venit suficient pentru a intretine o familie. UWRo lucreaza ca un organizator comunitar, mobilizand o retea extinsa de parteneri din toate cele trei sectoare – companii, institutii publice si societate civila – sa isi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.
Citeste si: Incidenta cancerului de san va creste la 10.000 de cazuri noi anual
[…] Citeste si Asociatia M.A.M.E.: Consiliere psihologica si fiziokinetoterapie pentru copii diagnosticati cu cance… […]