Asociația Dăruiește Aripi donează Institutului Clinic Fundeni un echipament de ultimă generație pentru testarea genetică a leucemiilor

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Dăruiește Aripi, realizează, începând din această lună, testări genetice avansate pentru copiii și adulții cu leucemie din România. Acestea permit încadrarea corectă în grupe de risc și aplicarea celor mai noi protocoale internaționale, de după anul 2020. Echipamentul în valoare de 100.000 de euro a fost donat Institutului de Asociația Dăruiește Aripi.

Este pentru prima dată când în România se pot identifica subtipuri rare de leucemii acute care necesită abordare terapeutică diferită și personalizată.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Prof. Univ. Dr. Anca Coliță, medic primar onco-hematologie pediatrică, a declarat:

“Asociația Dăruiește Aripi continuă implicarea activă în onco-hematologia pediatrică din țara noastră prin dotarea Laboratorului de Biologie Moleculară a Institutului Clinic Fundeni cu un echipament nou, super-performant. Acesta va contribui la o abordare terapeutică personalizată, care va crește șansele de supraviețuire a copiilor și adulților cu leucemii acute.

În laboratorul nostru se vor face teste pentru toți pacienții din România. Echipa noastră medicală mulțumește atât Asociației Dăruiește Aripi cât și susținătorilor și donatorilor acesteia pentru minunatele inițiative întreprinse”.

Președintele Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, consideră că “achiziția acestui echipament este un pas important în tratarea personalizată a copiilor cu cancer din România la standardele din Europa de Vest. Aproximativ 400 de copii sunt diagnosticați anual în România cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile și limfoamele, peste 50% dintre cazuri, conform Registrului Național al Cancerelor la Copil”.

În cadrul Laboratorului de Analize Hematologice Speciale din Institutul Clinic Fundeni sunt diagnosticați anual mai mult de 250 de pacienți cu leucemie, copii și adulți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here