Anul acesta, în primele nouă luni, au fost aproximativ 66.000 de intervenții ale poliției în cazuri de violență domestică, potrivit Alinei Gorghiu

Foto: criminalinjurieshelpline.co.uk

”Anul acesta, în primele nouă luni, au fost aproximativ 66.000 de intervenții ale poliției în cazuri de violență domestică, din care 41.000 de cazuri este vorba despre fapte penale” a spus Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, de ”Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor” care este serbată în fiecare an pe data de 25 noiembrie.

”E un subiect pe cre eu chiar nu vreau să îl ocolesc și nu avem voie să îi ocolim. În uktimii ani, în România, legislația a fost modificată în bine. Am reușit să introducem  brățările electronice pentru agresori, ordinele de protecție -toate aceste măsuri au reușit să mărească siguranța femeilor în România. Însă numărul de agresiuni rămâne amețitor de mare. Numai anul trecut 69 de femei au murit în urma violenței domestice. Anul acesta, în primele nouă luni, au fost aproximativ 66.000 de intervenții ale poliției în cazuri de violență domestică, din care 41.000 de cazuri este vporba despre fapte penale. Au fost emise circa 15.000 de ordine de protecție.” a spus Alina Gorghiu într-un video postat pa pagina sa de Facebook.

Președintele interimar al Senatului spune că nu este de acceptat ca ”acasă”, locul care ar trebui să fie cel mai sigur, să ajungă arena în care se dau pumni, lovituri cauzatoare de moarte sau în care violența psihică atinge cote din cele mai înalte, susținând că e necesar că e nevoie ca mentalitățile să fie schimbate.

”Mentalitățile sunt cele care trebuie schimbate, iar ele se schimbă mai greu. Antecamera violenței domestice este mentalitatea ”femeia la cratiță” -asta nu este o vorbă în vânt, româncele sunt pe primul loc la nivel european la munca casnică. E nevoie de acțiuni pentru combaterea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, împotriva fetelor.

Tocmai de aceea, dați-mi voie să felicit demersul ambasadelor de la București care au semnat o declarație comună privind violența împotriva femeilor, precum și marșurile organizate de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor în București și în întreaga țară, pentru a marca 25 noiembrie – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor” a spus Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here