Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti limiteaza programul de vizita din cauza gripei

Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a limitat programul de vizita la doua ore pe zi pentru sectiile clinice si la o ora pentru sectiile cu risc, anunta unitatea spitaliceasca, precizand ca masurile sunt luate pentru a preveni aparitia gripei in randul pacientilor.

Citeste si: Gravidele pot trata gripa? Cum?

“Accesul apartinatorilor/vizitatorilor a fost limitat, programul de vizita fiind redus la doua ore pe zi pentru sectiile clinice si la o ora pe zi pentru sectiile cu risc crescut, precum Terapie Intensiva si Neonatologie”, se arata intr-un comunicat trimis, joi, de Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

De asemenea, unitatea spitaliceasca anunta ca este permis accesul unui singur apartinator/ vizitator la un pacient.

„Aceste masuri sunt luate pentru a-i feri pe pacientii nostri aflati deja in suferinta si internati in sectiile clinice ale SUUB sa contacteze in plus o infectie virala cu tulpini severe de Haemophilus influenzae care ar putea sa le inrautatesca starea de sanatate si sa influenteze in sens negativ tratamentul fiecaruia”, a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica.

De asemenea, Nica face apel catre cei care au rude internate sa respecte acest program si, in momentul vizitei, sa acorde o atentie deosebita echiparii corespunzatoare cu: halat de unica folosinta, bonete, botosi, masca faciala si sa se dezinfecteze pe maini folosind substatele aferente.

Dezinfectantele cat si echipamentele de protectie se gasesc la intrarea in fiecare sectie a unitatii spitalicesti, precizeaza Adriana Nica.

Zece persoane si-au pierdut viata din cauza gripei de la inceputul acestui sezon. Niciuna dintre acestea nu era vaccinata antigripal.

Sursa: Mediafax

Ministrul Sanatatii: Nu putem vorbi despre o epidemie de gripa. E o circulatie mai intensa a virusului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here