Anual 50.000 de copii renunta la studii. Campania care isi propune sa sprijine scolile

In Romania, numarul elevilor a scazut cu peste 30% de la Revolutie incoace. Anual 50.000 de copii renunta la studii si mai putin de 50% iau examenul de bacalaureat. Oficial, astazi 42% dintre elevi sunt analfabeti functional si social. Educatia reprezinta unul dintre cei mai importanti piloni in dezvoltarea societatii, motiv pentru care o campanie umanitara isi propune sa sprijine scolile si sa le doteze cu laptopuri.

RoStar a initiat campania si a invitat si alte companii sa contribuie sa sprijine in urmatorii ani cat mai multe institutii de invatamant din intreaga tara, fiecare companie Partener contribuind cu produse si servicii proprii.

Deoarece scolile din micile localitati nu beneficiaza de aproape niciun suport material, campania se va concentra pe aceste zone defavorizate. In luna Octombrie au fost contactate peste 20 institutii de invatamant din judetul Prahova, in final fiind aleasa Scoala Gimnaziala ”Matei Basarab” din comuna Brebu, unde RoStar a dotat pe 7 noiembrie 2018 Laboratorul de Informatica cu 10 desktop-uri licentiate si scaune.

„Suntem onorati ca scoala noastra a fost aleasa sa inaugureze acest proiect si ca, in sfarsit, putem sa punem la dispozitia elevilor nostri un laborator complet utilat, care le va servi in  procesul de invatare. Scolii noastre si nu numai, din pacate, ii lipsesc multe facilitati extrem de necesare pentru un proces corespunzator de educare a tinerilor. Scoli din intreaga tara au nevoie de dotari elementare, pentru ca elevii sa fie in siguranta si sa se bucure de conditii civilizate pentru a se dezvolta. Insa toate au un inceput iar noi ne bucuram ca mediul privat ne sare in ajutor,”a declarat Viorel Codarcea, directorul Scolii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Brebu.

Potrivit testarii PISA, realizata de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), rezultatele elevilor sunt in scadere la toate cele 3 discipline (matematica, stiinta si citire), clasandu-ne astfel la coada Europei. Iar una dintre principalele cauze este chiar situatia in care se afla sistemul de invatamant, care nu le faciliteaza conditiile. Urmatoarea scoala care va fi renovata in urmatoarea perioada va fi aleasa in judetul Calarasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here