8 copii aflați în excursie la Sinaia au fost transportați la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

UPDATE: Între timp, încă un elev a prezent stări de rău.

8 copii aflați în excursie la Sinaia au fost transportați marți după-amiază la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova și SAJ au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane, care acuza stare de rău și prezenta simptome de toxiinfecție alimentară – grețuri, vărsături, amețeli – în orașul Sinaia, potrivit mediafax.ro. Este vorba despre 8 copii și doi adulți care îi însoțeau.

La locul solicitării au fost mobilizate două autospeciale de transport victime multiple, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe din cadrul SAJ Prahova. După primele evaluări medicale, au fost trimiși la CPU Sinaia.

Potrivit reprezentanților Primăriei din Sinaia, copiii se aflau în tabără și erau cazați la Casa Elevilor, dimineața au plecat în Piața orașului unde au mâncat de la local tip fast food, apoi au mers să viziteze Casa Enescu, după care au început să acuze stări de rău și s-a sunat la 112.

Reamintim că doar două săptămâni în urmă, un grup de 23 de copii cazați la o pensiune din Avrig au ajuns și ei la spital după ce au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară. Mai multe aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here