23 de copii de la o pensiune din Avrig au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

23 de copii de la o pensiune din Avrig au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar Direcția de Sănătate Publică Sibiu a deschis o anchetă. Au fost prelevate mai multe probe (coprocultură, exidat nazofaringian, probe de tegument etc), dar buletinele de analize vor fi gata abia peste două zile. Niciunul dintre copii nu este în stare gravă, dar vor mai rămâne sub supraveghere medicală timp de una-două zile. Unul dintre copii a fost externat și luat acasă, la solicitarea părinților.

În seara zilei de marți, 25 iulie cei de la DSP au fost înștiințați că ar putea fi un focar de toxiinfecție alimentară la o pensiune din Avrig, unde se erau cazați 23 de copii, veniți din Constanța. Copiii au început să se simtă rău cu puțin timp înainte de cină, având stare generală alterată și prezentând vărsături. Grupul era coordonat de patru adulți (doi însoțitori, un profesor coordinator și un asistent medical), doi dintre ei prezentând simptomatologie ușoară.

S-a format o echipă specială la DSP care a mers la pensiune pentru a efectua controale și a începe o anchetă epidemiologică.

Din primele cercetări s-a constatat că grupul de copii a consumat după prânz și prăjituri din altă unitate decât cea la care erau cazați, astfel că DSP a prelevat probe și de acolo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here