43 de cazuri noi de pojar, inregistrate in prima saptamana din aprilie 2019

43 de cazuri noi de pojar au fost inregistrate in prima saptamana din aprilie 2019. Ele au fost confirmate in sase judete si in Bucuresti, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Citeste si 82 de cazuri nou-confirmate de rujeola raportate in ultima saptamana din martie

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 05.04.2019 este 16.336, dintre care 62 de decese.

In perioada 01.04.2019 – 05.04.2019 au fost raportate inca 43 de cazuri nou confirmate in sase judete si in municipiul Bucuresti, cele mai multe inregistrandu-se in judetele Salaj (20), Buzau (10), Bihor (5), Teleorman (5) si cate unul in Bucuresti, Dolj si Galati.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Astfel, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Rujeola este extrem de contagioasa, chiar mai contagioasa decat Ebola, tuberculoza sau gripa. Virusul poate fi contractat intr-un interval de pana la doua ore dupa ce o persoana infectata a parasit incaperea. Se raspandeste pe calea aerului si infecteaza tractul respirator, putandu-le fi fatal copiilor malnutriti sau bebelusilor cu varste prea mici pentru a fi vaccinati. Odata  ce infectarea s-a produs nu exista niciun tratament specific pentru rujeola, prin urmare vaccinarea este o procedura ce salveaza viata copiilor.

Vezi si Cazurile de rujeola se indreapta spre un nivel alarmant de ridicat

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here