300 de elevi de la un liceu au protestat pentru ca nu au voie sa iasa din scoala in pauze

300 de elevi de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara au protestat fata de noua conducere, care nu le permite sa paraseasca scoala in pauze. Pe de alta parte, directorul unitatii spune ca decizia a fost luata pentru siguranta lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Sapte femei s-au batut in fata unei scoli, sub ochii copiilor

Protestul la care au participat aproape 300 de elevi inscrisi la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara s-a desfasurat timp de aproximativ 20 de minute, joi. Liceenii s-au adunat in curtea scolii, iar apoi au mutat actiunea de protest in fata cancelariei, scandand minute in sir “Vrem schimbare”.

Antonia Pup, eleva in cadrul Liceului Pedagogic din Timisoara si membra in Consiliul Judetean al Elevilor Timis, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca liceenii sunt nemultumiti de faptul ca, incepand cu noul an scolar, nu mai au voie sa paraseasca unitatea de invatamant in timpul pauzelor. Decizia a fost luata de noul director al Liceului Pedagogic din Timisoara, iar elevii se plang de faptul ca nu au fost consultati.

“Protestul s-a fundamentat pe faptul ca noua conducere a Liceului Pedagogic, care este de anul acesta, nu pune deloc pret pe prevederile care sunt stipulate in statutul elevilor, un act normativ aprobat de Ministerul Educatiei. Drepturile si obligatiile elevului nu sunt deloc fructificate in noul ordin de functionare interioara al scolii, care a fost realizat fara consultarea elevilor. Nu mai suntem lasati sa parasim scoala in pauze. Elevii de 18 ani trebuie sa faca o cerere pentru a putea iesi doar in pauza mare. Nu avem de unde sa ne cumparam mancare din incinta scolii, iar elevii sar gardul ca sa isi cumpere de mancare”, a afirmat Antonia Pup.

Pe de alta parte, directorul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca decizia a fost luata pentru siguranta elevilor.

“S-a ajuns la aceasta regula pentru siguranta elevilor. Cei de 18 ani au voie sa iasa cu acordul parintilor si cu cerere scrisa. Regulamentul de ordine interioara va fi rediscutat, tocmai pentru ca ei n-au venit inspre noi cu un punct de vedere, cu o contraoferta. In anii precedenti au avut voie sa plece si era un haos generalizat, intrau, ieseau cand voiau pe bilete de voie. Pentru siguranta lor am luat aceasta decizie, pentru a-i asigura pe parinti ca atat timp cat sunt la scoala, le este asigurata siguranta. Nu am facut decat sa venim in sprijinul parintilor si al elevilor. Ei sunt minori si nu apreciaza ca majorii pericolele la care pot fi expusi in societate. Este o masura normala in orice scoala. A fost un butic in incinta scolii, dar s-a desfiintat inca de anul trecut, pentru ca nu am primit aprobarea pentru schimbarea de destinatie a spatiului. Si atunci am rugat parintii, copiii sa vina cu pachetel de acasa, pentru ca nu avem cum sa functionam ilegal”, a afirmat Olimpia Cirimpei.

Vezi si Recreatia la scoala este importanta pentru sanatatea emotionala a copilului

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here