18 morti, majoritatea copii si profesori, in urma inundatiilor

Bilantul inundatiilor din Iordania a ajuns la cel putin 18 morti, majoritatea copii si profesori. Acestia au decedat in urma unui torent produs in Iordania, in zona Marii Moarte, dupa ploi abundente, anunta autoritatile, citate de agentia de stiri Reuters.

Vezi si Guvernul organizeaza tabere gratuite pentru copiii familiilor afectate de inundatii

Potrivit Serviciului iordanian de protectie civila, torentul a lovit zeci de turisti, inclusiv elevi, care vizitau izvoarele termale Zara Maeen, in zona iordaniana a Marii Moarte.

Majoritatea celor decedati sunt copii cu varsta sub 14 ani, parte dintr-un grup de elevi aflat intr-o excursie in zona, au precizat autoritatile.

Alte 34 de persoane au fost salvate in urma unei operatiuni majore la care au participat elicoptere ale politiei si sute de militari, a declarat generalul Farid al Sharaa. Unele din persoanele salvate sunt in stare grava.

Un purtator de cuvant al autoritatilor iordaniene a avertizat ca numarul victimelor ar putea sa creasca pe masura ce echipele de salvare cerceteaza zona afectata.

Regele Abdullah al Iordaniei si-a anulat vizita in Bahrain pentru a urmari operatiunea de salvare.

Israelul a trimis cateva elicoptere de cautare si salvare pentru a ajuta la operatiunile din Iordania, au anuntat autoritatile militare de la Tel Aviv.

Vezi si Totul despre imunitatea mamei si a copilului

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here