120 de copii ai romanilor din Serbia in excursie in Romania

120 de copii ai romanilor din Serbia vor veni in excursie in Romania. Copiii romanilor/vlahilor din Timoc vor vizita timp de doua zile regiunea Olteniei, intr-o excursie tematica, cu prilejul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri.

Vezi si Parteneriat pentru sustinerea accesului la educatie de calitate pentru copiii vulnerabili

Printre obiectivele ce vor fi vizitate se numara mai multe muzee, manastiri si ansambluri sculpturale din Craiova, Targu Jiu si Orsova: Muzeul de Arta (Palatul Jean Mihail), Muzeul de Etnografie (Casa Baniei), Manastirea Cosuna, Parcul Nicolae Romanescu, Mitropolia Olteniei, Poarta Sarutului, Masa Tacerii, Coloana Infinitului, Hobita – Casa Muzeu Constantin Brancusi, Manastirea Tismana, Manastirea Sfanta Ana din Orsova, Clisura Dunarii (cu chipul lui Decebal sculptat in stanca).drumet in tara mea

Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni, institutie subordonata Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni este cel care deruleaza proiectul „Drumet in tara mea. Excursii tematice pentru tinerii romani din Timoc”. Proiectul vizeaza tinerii romani/vlahi din Timocul sarbesc, si are drept scop facilitarea cunoasterii istoriei nationale, geografiei, arhitecturii si artelor vizuale romanesti de catre tinerii etnici romani, in vederea recuperarii memoriei istorice si a constientizarii apartenentei la neamul romanesc.

„Drumet in Tara mea. Excursii tematice pentru tinerii romani din Timoc” se incadreaza in Planul de activitati pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni – Program strategic – Spatiul cultural comun romanesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Citeste si Program educativ pentru copiii de gradinita, la Palatul Sutu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here