114 cazuri noi de rujeola au fost inregistrate in perioada 8 – 12 aprilie 2019

114 cazuri noi de rujeola au fost confirmate in 14 judete si in Bucuresti, in perioada 8 – 12 aprilie 2019, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 12 aprilie este 16.450, dintre care 62 de decese.

Vezi si 82 de cazuri nou-confirmate de rujeola raportate in ultima saptamana din martie

In perioada 8 – 12 aprilie au fost raportate inca 114 cazuri nou confirmate in 14 judete și in municipiul București, cele mai multe inregistrandu-se in judetele Neamt (28), Salaj (20) și Suceava (19).

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Astfel, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste cazurile de rujeola, a declarat in urma cu ceva vreme ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, aceasta exprimandu-si speranta ca medicii de familie vor avea mai mult curaj si vor intra in comunitati.

Citeste si Cazurile de rujeola se indreapta spre un nivel alarmant de ridicat

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here