10.800 de lei pentru cuplurile care opteaza pentru fertilizarea in vitro, intr-o comuna din Prahova

Consilierii comunei Brazi, una dintre cele mai bogate din Prahova, dau un sprijin financiar de 10.800 de lei cuplurilor care opteaza pentru fertilizarea in vitro. Alesii au votat acest proiect ingrijorati fiind de scaderea natalitatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si 415 cupluri s-au inscris in proiectul FIV, in prima luna a programului

Hotararea de Consiliu Local “privind acordarea unui spriiin financiar cuplurilor infertile din comuna Brazi, judetul Prahova, care au indicatie medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro,” a intrat in vigoare de la 1 iulie. Potrivit hotararii, cuplurile primesc un ajutor de 10.800 de lei.

“Sprijinul financiar pentru realizarea fertilizarii in vitro in valoare totala de 10.800 lei se va acorda in trei transe. (… ) Sumele necesare pentru plata sprijinului financiar cuplurilor infertile vor fi suportate din bugetul local al comunei Brazi, din sumele care vor fi alocate cu aceasta destinatie”, se arata in hotararea de CL.

Primarul comunei Brazi, Leonas Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca pana acum niciun cuplu nu a depus cerere pentru un astfel de ajutor.

“ A scazut mult, din pacate, natalitatea la noi in comuna. De aceea am zis sa ajutam si asa. Avem patru clase de la mai multe scoli care sunt desfiintate pentru ca nu avem numarul de elevi. In 10 ani ramanem fara elevi. Nu a depus nimeni cerere pentru acest ajutor, pana acum”, a declarat Radu.

Primarul comunei Brazi a adaugat ca tot prin hotarari date de CL se acorda sprijin femeilor insarcinate, pentru analize medicale, in valoare de 2.000 de lei. In plus, se acorda 2.500 de lei la nasterea unui copil, iar tinerii casatoriti primesc 1.500 de lei.

In Brazi, anul trecut s-au nascut 61 de copii, iar anul acesta 37.

Sursa: Mediafax

Vezi si Proiectul privind ajutorul pentru fertilizarea in vitro, demarat incepand cu 4 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here